Fyra nya poäng av Erik Karlsson i natt

Publicerad 2023-01-19

NEW YORK. Man skulle kunna beskriva det som att Karlsson är ute på Eriksgata…

I natt såg San Joses småländske superstar mer eller mindre på egen hand till att sänka mäktiga Dallas med ett mål och tre assist – och sprängde 60-vallen i poängligan.

– Efter några hundår mår jag riktigt bra, det är roligt att vakna varje morgon. Det är vad det handlar om, säger han till Sportbladet efter den skrällartade 5-3-segern.

Följ ämnen
NHL

Inledningsvis såg det ut som att det skulle gå ungefär som vanligt i Sharktank – och som väntat mot en så avancerad motståndare.

Gästerna från Texas hade ledning med 3-0 efter knappt halva matchen och såg ut att kontrollera händelserna helt.

Men då utbröt The Erik Karlsson Show.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

Först stod han för förarbetet till mål signerade Nick Bonino och Timo Meier. Sedan prickade han själv in det matchavgörande målet i mitten av tredje, med ett lysande skott – och så knöt han ihop säcken med en tredje assist till en Logan Couture-balja i tom kasse i slutet.

Morsning korsning och hallå.

– Ja, det flyter på igen, säger han när vi når honom under bilresan hem genom den sena San Jose-kvällen.

– Särskilt kul är det är förstås när vi vinner. Det var starkt av oss att komma tillbaka från ett sådant underläge mot Dallas. Målet? Tja, jag gjorde mig beredd att skjuta ifall passningen skulle komma och det gjorde den ju.

Erik Karlsson.

Fullträffen av Eriks femtonde för säsongen – och samtidigt sprängde han 60-poängsvallen. I den blott 46:e matchen. Det innebär att han är femma i sammanlagda poängligan att han leder backarnas dito i löjligt överlägsen stil.

– Det handlar mycket om att jag efter några hundår mår bra igen. Liksom familjen. Det är roligt att vakna varje morgon, fortsätter ”King Karl”.

– Men att det lossnat igen på slutet har med kaviar att göra också.

Kaviar?

– Ja, Oskar Lindblom har fått hit en laddning Kalles Kaviar och bjuder på kaviarmackor varje dag. Då lossnar det automatiskt, haha.

Svenskarna Nils Lundkvist och Fredrik Olofsson hade gemensam assist på ett av Dallas mål

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!