Lundqvists tunga återkomst från skadan

Släppte in fem puckar mot Anaheim

HOCKEY

NEW YORK. Nope, det blev ingen riktigt lyckad comeback för Henrik Lundqvist – den här gången heller.

Anaheim Ducks gjorde fem mål den svenske målvaktsstjärnan i hans första match på nästan tre veckor.

– Jag var inte lika komfortabel som innan skadan och önskar jag hade läst vissa situationer bättre, men tidvis kändes det okej också. Det är bara att jobba hårt framöver, säger ”Henke” själv efter 6-3-förlusten i Honda Center.

Foto: Ryan Kang / TT / NTB Scanpix

Det har gått mer eller mindre tungt för Henrik Lundqvist varje gång han återvänt från skada eller längre ledighet den här säsongen – och mönstret gick igen när han i natt gjorde comeback efter den höftskadad han ådrog i sig i början av månaden.  

Den 35-årige klubbikonen var långt ifrån dålig – i framförallt första perioden radade han tvärtom en bunt finfina räddningar – men Anaheim lyckades göra fem mål på 33 skott (plus ett till i tom kasse i slutet).

– Jag var inte lika komfortabel som innan skadan och det finns definitivt saker jag kan göra bättre. Jag önskar till exempel att jag hade läst vissa situationer på ett annat sätt, säger han när han möter media i gästernas omklädningsrum.

”Bara att försöka komma igen”

– Tidvis kändes det okej också, jag hade bara hoppats på en lite enklare match. Å andra sidan finns det inga lätta matcher. Ducks toppspelare har sån rörelse på pucken att man måste vara på topp mot dem hela tiden. Men det är bara att jobba hårt och försöka komma igen i nästa match.

Den spelas i San Jose natten till onsdag och coachen Alain Vigneault är övertygad om att hans blågule stjärnkeeper kommer stå för en annan sorts insats då.

– Jag känner ”Hank”, det gör vi alla. Han kommer att bli bättre, heter det.

Mika Zibanejad stod för assist till två av Rangers mål och Rickard Rakell hade en dito för hemmalaget.

ARTIKELN HANDLAR OM