”Jag tittar hellre på en Disney-film”

HOCKEY

NEW YORK. Tampa Bay Lightning ger sig inte.

De vann ännu en ”do-or-die”match i natt, borta mot Montreal.

Nu krävs bara att de vinner även grundserieavslutningen mot Buffalo på söndag, samtidigt som Toronto och New York Islanders inte inte tar för många poäng i sina två återstående matcher...

– Om jag ska se  på Torontos lördagsmatch?  Nej, jag tittar nog på en Disney-film med barnen istället, säger svenske Tampa-backen Anton Strålman.

Foto: Jean-Yves Ahern / X02835

Det spelades bara en NHL-match i natt, men den var desto viktigare.

Om Tampa förlorat mot Montreal i Bell Centre skulle segern mot Toronto igår varit förgäves; de hade varit rökta och Toronto och New York Islanders gjort upp om den sista öppna playoff-platsen.

Men Victor Hedman & co samlade sig till ytterligare en förträfflig insats och slog sin gamla vedersakare – sedan länge klar etta i Atlantic-divisionen – med 4-2.

– Vi spelar som ett playoff-lag och satsar hundra procent i precis varenda moment, säger målvakten Andrej Vasilevskij, själv ansvarig för en av säsongens räddningar på ett Aleksander Radulov-skott i första perioden, till klubbens hemsida.

Lång väg kvar

Huruvida de får spela verkliga playoff-matcher är dock långt ifrån klart, back-to-back-segrarna i Kanada till trots.

De måste fortfarande slå Buffalo hemma i Amalie Arena på söndag – samtidigt som Toronto inte tar mer än i poäng i helgens möten med Pittsburgh respektive Columbus, och New York Islanders inte vinner sina matcher mot New Jersey och Ottawa.

Tills vidare kan iskrigarna från västra Florida bara åka hem och invänta resultatet från Air Canada Centre på lördagskvällen och hoppas att Leafs inte slår Pittsburgh, för då är hela dramat alltså över.

”Tittar hellre på Disney-film”

– Självklart ska jag se matchen på tv. Alltihop kan ju avgöras där, säger unge tvåmålsskytten Yanni Gourde till NBC.

Alla är dock inte lika sugna.

– Nej, jag tror jag struntar i det och tittar nog istället på en Disney-film med barnen, säger Anton Strålman med ett leende.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM