NHL-chefen imponerad av skyttekungen

avMattias Karlsson

Emil Bemström har stått för säsongens genombrott.

Columbus Blue Jackets följer stortalangen mycket detaljerat.

– Nu handlar det om det sista steget att komma över hit till NHL, säger general manager Jarmo Kekäläinen till Hockeynews.

På måndagskvällen fortsätter Djurgården jakten på SM-guldet.

Många av lagets spelare är aktuella för NHL-spel till nästa säsong.

Allra hetast är 19-årige skyttekungen Emil Bemström som är draftad av Columbus Blue Jackets.

Det är ingen hemlighet att Ohio-klubben har följt den högerfattade forwarden ingående.

– Alla hans byten klipps ihop och jag får allt på min ipad eller min dator, det har varit härligt att se. Den dagen han kommer över hit på träningsläger så kommer han att visa om han är redo för NHL, säger Jarmo Kekäläinen till sajten Hockeynews.

Med all sannolikhet kommer Emil Bemström i höst försöka övertyga klubbens huvudcoach John Tortorella om att ta en plats i laget.

– Det är mycket som är intressant med honom. Hans målsinne, hans skott och sättet han spelar på i powerplay. Han var en ledande spelare i junior-VM och har även tagit steget upp i a-landslaget och har gjort bra resultat där också, säger Kekäläinen.

Kom från Leksand

Emil Bemström kom till Djurgården från Leksand inför den här säsongen, han vann hela SHL:s skytteliga på 23 mål och stod också för tolv assists.

I en längre intervju med Sportbladet i helgen kommenterade Bemström eventuellt NHL-spel till hösten.

– Det är klart man kan ligga och drömma ibland, men jag brukar inte gå runt och tänka på det i vardagen. Men visst, ibland slås man av tankarna på framtiden, säger Emil Bemström.

Lagkamraterna Axel Jonsson Fjällby, Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson, Daniel Brodin och Jakob Lilja är också alla aktuella för NHL-spel nästa säsong.

I lördags vann Skellefteå den första SM-kvartsfinalen mot Djurgården med 2–0 på slutsålt Hovet i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM