Carolinas segertåg – tack vare 40 kilo kärlek

Slog NY Islanders tredje matchen i rad

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Grymt bra eller bara svintur?

Med nya maskoten – grisen Hamilton – skräller Carolina i alla fall vidare.

I natt kom tredje raka segern mot New York Islanders – åter med ”Hammy” närvarande – och nu är Hurricanes blott en vinst från konferensfinal.

– Jag hoppas han fortsätter ge oss tur, säger backen och namnen Dougie Hamilton.

Den 40 kilo tunge grisen Hamilton har blivit en snackis i Stanley Cup.

Efter att Carolina i omgång ett förlorat de två första matcherna borta mot Washington dök Hamilton upp till match tre hemma i Raleigh.

Det var ägaren Kyle Eckenrode som tog med den knappt två år gamla grisen på en utflykt utanför hemmahallen PNC Arena och förfesten som pågick där.

Kyle, hans fästmö Karoline Briggs, Hamilton, hunden Zé och åtta höns bor nämligen på en gård bara ett par kilometer från arenan.

Hur det gick? Carolina vann med 5–0.

Till nästa möte dök ”Hammy”, som hans smeknamn är, upp igen och Carolina vann (2–1).

Sedan vände serien till Washington, utan Hamilton på plats, och Carolina föll med 0–6...

Hemma i Raleigh blev det ånyo vinst (5–2) och kvittering till 3–3 i matchserien – med Hamilton för första gången närvarande inne i arenan efter att klubben också uppmärksammat fenomenet.

Ny succé för Carolina.
Foto: USA TODAY Network / Sipa USA
Ny succé för Carolina.

Till det sjunde och avgörande mötet i USA:s huvudstad var det dags för första bortaresan.

Grisen fick inte närvara i Capitals hemmaborg, men Kyle, Karoline och Hamilton såg dramat på en uteservering i D.C. I den andra övertidsperioden chockade ”Canes” de flesta experter och slog ut den regerande mästaren.

”Kanske andra likheter”

I omgång två inledde Hurricanes med två bortasegrar i New York – trots att Hamilton inte var på plats. Men i natt var han förstås åter i PNC Arena och mumsade på morötter – favoritföda tillsammans med vindruvor och granatäpplen – i tredje mötet med Islanders.

Och självklart vann Carolina och förlängde ”Hammys” fina statistik till fem segrar, noll förluster när han närvarat.

Till slut blev det 5–2 efter två mål från Teuvo Teräväinen samt ett vardera av trion Justin Faulk, Justin Williams och Sebastian Aho.

Tidigare under serien har backen Dougie Hamilton, som assisterade till Teräväinens 1–0-mål, träffat namnen.

– Det är coolt att vi heter samma och kanske har lite andra likheter. Det var kul att träffa honom i PNC Arena och jag hoppas han fortsätter att ge oss tur, textade backen till sajten Hockey Player.

”Det var inte snyggt”

Men självklart ligger annat än svintur bakom Carolinas succé.

Veteranen Justin Williams satte det avgörande 3–2-målet i den tredje perioden och på frågan från NBC hur succén, trots skadetrubbel, kan förklaras svarar han:

–Tro. Det är som vi har sagt hela tiden. Vi tror på varandra, vi tror på alla i laget. Ett par killar in, ett par killar ut. Samma story, ännu en seger.

Och om det matchavgörande målet – där han fick passningen från Sebastian Aho efter att denne brutit en passning på volley och serverat Williams pucken – säger han:

– Det var bara Sebastian som gjorde Sebastian-saker. Klipper ned puckar. Det var inte snyggt från min sida, jag bara sköt och den gick in via stolpen. Det var nog mitt sämsta läge i kväll och den gick som tur är in.

Nästa match spelas, också den i Raleigh, natten mellan fredag och lördag svensk tid. Vid seger är NHL:s yngsta lag (snittålder 25,7 år) klart för konferensfinal i öst.

För några veckor sedan hade den tanken varit svin...dlande.

LÄS OCKSÅ

NYTT AVSNITT av NHL-podden med Bjurman och Ekeliw – slutspelets MVP


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!