Mattsson: ”Göteborg kommer gunga i natt”

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. 3-0 på Luleå, och Johan Mattsson håller nollan för andra hemmamatchen i rad.

Efteråt hyllades han av Frölundasupportrarna.

– Det känns som att Göteborg kommer gunga i natt, säger målvakten.

Det har gått 151 minuter nu sedan Johan Mattsson senast släppte in mål på hemmais. Efter Malmöspelaren Carl Perssons mål i mitten av den fjärde kvartsfinalen har han nu hållit nollan två hemmamatcher i rad mot Luleå. 

Är det du som kallas ”Väggen”?

– Haha, det studsade med mig i dag. Och jag tycker att jag gjorde en bra match uppe i Luleå senast också. Det är prestationerna som jag tar med mig, resultatet är lite svårare att påverka.

Frölundamålvakten har klivit fram under våren som lagets självklare etta, efter en jobbig period i vintras då familjen tvingades avliva sin hund och det blev komplikationer i samband med hans frus graviditet. Pressen och känslorna kring det gjorde att han drabbades av svåra migränanfall, men nu mår han bättre än på mycket länge.

– Det är klart att mitt självförtroende är högt nu, det är det för hela laget tror jag. Jag tycker vi har ganska bra kontroll på den här matchen och spelar stabilt hemåt. De har något läge där pucken studsar, men överlag kontrollerar vi det bra.

Scandinavium var utsålt till sista plats (12 044 åskådare) och Mattsson hyllade hemmasupportrarna, i nästan samma översvallande ordalag som de hyllat honom efter slutsignalen.

– Jättekul, jag kommer inte ihåg när det var utsålt här senast? Men det känns som att Göteborg kommer att gunga i natt. Och det ska det göra, det var riktigt roligt att spela där ute. När spelet väl är igång så är jag inne i min bubbla, men i något powerbreak och under introt så börjar man ta in det. Det är supercoolt nu efteråt när man kan stanna upp och ta in det. Det får man kanske inte uppleva så många gånger som hockeyspelare, så det gäller att ta tillfället i akt.

Frölunda leder nu med 3-1 i matcher, men Roger Rönnberg gick så långt som till att varna media för att börja skriva några finalrubriker. Mattsson håller med om att inget är klart.

– Vi har många rutinerade spelare här och vi vet att det svänger snabbt. Det går inte att ändra på något, vi måste vara tajta i vårt försvarsspel och sätta våra chanser. Det är ingen som tar ut något i förskott. 

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM