”Antingen är vi pajaser eller mördare”

Brynäs klubbdirektör Michael Campese om hoten

avTomas Ros

Brynäs klubbdirektörer Michael Campese är trött på att få skit på sociala medier.

Nu stänger han ned ett twitter-konto.

– Mina anhöriga ska inte behöva få skit, säger han.

Brynäs IF har haft en tuff inledning på SHL.

Och det har inte blivit bättre av att namnbytet på anrika Gavlerinken till ERP Monitor Arena skapade heta känslor bland fansen.

Efter förlusten i lördags mot HV71, i arenan med det nya känsliga namnet, eskalerade stämningen.

Något som drabbade klubbdirektör Michael Campese.

– Det är klart att vi ska vara transparanta. Vi i Brynäs vill vara öppna och nåbara. Det har vi bestämt. Men mina anhöriga ska inte få läsa skit på twitter, Facebook eller instagram. Då blir det svårt för mig att vara öppen och mottaglig, säger klubbdirektör Michael Campese.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Han har hittills varit kommunikativ och nåbar på sociala medier.

Nu ska Campese omvärdera sin inställning. Transparensen tär på energin.

– Konstruktiv kritik har jag inget emot. Det hjälper Brynäs IF. Men det som hände i lördags kväll är inte acceptabelt. Jag var hemma hos en kompis och scrollade igenom vad som stod och det finns en gräns för vad jag kan utstå. Och vad mina anhöriga ska behöva utstå. Det är inga hot som basunerats ut. Men man kommenterar om folk är tjocka eller hur folk ser ut. Det är inte okej, säger Campese.

Han kommer nu, enligt egen utsago, sluta sig. Twitterkontot är stängt och han vill fokusera mer på att vända trenden på isen för Brynäs IF.

– Det är lattjo, måste jag säga. Sluter vi oss så är vi hockeymördare. Och är vi öppna så blir vi pajaser. Jag har inget bra svarpå hur vi kommer åt situationen och jag orkar inte lösa det nu. Jag kommer att stötta mina anställda nu, säger Campese.

Brynäs har match mot Luleå på bortaplan på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM