”Det var som en mardröm”

Emil Djuse, 25, jagar NHL-drömmen i Nordamerika.

Men tankarna har varit 800 mil bort där hans tre månader för tidigt födda dotter kämpat för livet.

– Det var som en mardröm. I början hade man tanken i bakhuvudet: ”Tänk om vi kommer in i salen och hon inte finns med oss mer”, säger han till Expressen.

Det var tänkt som en lugn semester i Alicante med flickvännen Marie inför en höst full av äventyr. Paret skulle bli föräldrar och Emil Djuse skulle pröva lyckan i Dallas Stars organisation.

Men på plats i Spanien förändrades allt när Marie plötsligt fick sammandragningar – tre månader innan beräknat födelsedatum.

Dagen efter föddes deras dotter Nellie, bara 930 gram lätt, och läget för den nyfödda tjejen var kritiskt. Ett skede som blev än jobbigare på grund av språkförbistringar med personalen.

”Kunde inte andas själv”

– En dag när vi kom in tidigt på morgonen hade hon lagts i respirator utan att någon hade meddelat oss. Det hade uppstått komplikationer under natten och hon orkade inte andas själv, säger Djuse i en intervju med Expressen.

– Det var som en mardröm. I början hade man tanken i bakhuvudet: ”Tänk om vi kommer in i salen och hon inte finns med oss mer”, säger han.

Dottern vårdades i Spanien i 17 dagar och sedan ytterligare två månader i Östersund. Men ända sedan 2 september har den före detta Skellefteå-spelaren fått följa sin dotters tillfrisknande från andra sidan Atlanten i AHL-laget Texas Stars.

– Det var jättejobbigt att åka hemifrån. Det har varit extremt tufft psykiskt för oss alla och det är fortfarande jäkligt jobbigt. Att inte kunna vara pappa, finnas där och kunna hjälpa till... Marie har fått ta ett väldigt stort ansvar och hon har varit så stark, det går inte att beskriva, säger han.

Grattis på födelsedagen till världens bästa mamma ❤️ dessa 2 har varit så jävla starka och närmar sig att få lämna sjukhuset och påbörja ett mer normalt liv, är så jävla stolt över er! Saknar er så mycket ❤️
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN