Melin vinnare i AIK-comebacken

Av: 

TT

AIK:s tränare Roger Melin blev en vinnare i comebacken med AIK.
AIK:s tränare Roger Melin blev en vinnare i comebacken med AIK.

Från förlorare i Leksand till vinnare i AIK.

Så började det i alla fall för tränaren Roger Melin som tog sitt nygamla lag till seger över Västervik med 3–1 i hockeyallsvenskan.

Melin fick ju sparken i Leksand, jumbo i SHL, för drygt en vecka sedan och hamnade i stället i jumbon i hockeyallsvenskan. Det är tredje sejouren som tränare i AIK för 63-åringen som också representerat klubben som spelare.

AIK är i kris både sportsligt och ekonomiskt och uppdraget nu är att rädda Stockholmslaget kvar i hockeyallsvenskan. Vägen dit ser ut att gå via kval för Melin, trots segern har AIK 14 poäng upp till Almtuna, närmaste lag ovanför kvalstrecket, och bara fem omgångar återstår.

Emil Aronsson blev matchvinnare med två mål för hemmalaget som tog sin blott nionde trepoängare på 47 matcher. Han sköt 1–0 i första perioden på hemmalagets första skott på mål och sedan satte han 3–1 i tom bortakasse med sex sekunder kvar att spela. Målvakten Mika Järvinen storspelade också och släppte bara in ett av 25 skott.

Melin, som är AIK:s tredje huvudtränare för säsongen, hade bara en träning med nya laget bakom sig – men det räckte ändå till seger.

I toppen är jakten om den andra finalplatsen bakom Björklöven – som vann borta mot Karlskoga med 2–1 efter förlängning – fortfarande intensiv. Tvåan Modo drygade ut försprånget till trean Timrå till fyra poäng tack vare seger borta mot Almtuna med 4–1. Timrå vann också, men 2–1-segern borta mot Västerås kom först efter förlängning sedan Jens Lööke avgjort.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!