”Den här matchen är jag väldigt nöjd med”

Hedman bakom Tampas viktiga seger

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Tampa Bay Lightning regerar på rätt sätt på motgångar i årets Stanley Cup-dans.

Det fick Columbus lära sig under en uppläxning i Toronto i natt.

– Ja, det här var vår mest kompletta insats i hela slutspelet, säger målskytten Victor Hedman till Sportbladet efter 3–2-segern.

När outtröttliga Columbus Blue Jackets kom tillbaka efter den förkrossande förlusten i inledningsmatchen i serien mot Tampa i tisdags – den som avgjordes först i femte övertidsperioden – och vann andra ronden som om ingenting hade hänt var det många som undrade om det skulle gå som vanligt för stjärnorna från västra Florida.

De har ju de senaste åren, all odiskutabel begåvning till trots, haft en tendens att börja schabbla med spelkulorna när det tagit emot i tuffa playoff-serier.

Men nej. Det var ett bestämt, inspirerat och stenhårt jobbande Lightning som tog sig an ”spöket” från Ohio i tredje ronden i natt – och inte ens när utdelningen på talrika chanser tidvis uteblev visade de tecken på frustration.

På plats i Toronto

Därför vann de med 3–2 – och gick upp i 2–1-ledning i serien.

– Ja, den här matchen är jag väldigt nöjd med, säger backstjärnan Victor Hedman när vi når honom i bubblan i Toronto efter slutsignalen.

Foto: Nathan Denette / TT NYHETSBYRÅN

– I första perioden strulade vi till det lite genom att ta för många utvisningar men i andra och tredje spelade vi riktigt bra, både defensivt och offensivt. Jag tror inte de hade mer än sju skott på mål de sista två perioderna. Det säger en del om hur lite vi gav dem. Samtidigt skapade vi mycket framåt. Det var absolut vår mest kompletta insats i hela slutspelet.

Victor såg i slutet av andra perioden till att spräcka sin egen Stanley Cup-nolla för säsongen.

– Ja, jag kom släpande i ett anfall och fick en suverän passning av Carter Verhaeghe, som spelade sin första match på fem-sex månader. Skottet blev ärligt talat lite fladdrigt men pucken gick in och det är bara det som räknas, säger han.

– Kul? Ja, du vet vad jag säger: Det är alltid roligt att bidra...

En dragkamp

John Tortorella, Columbus hetlevrade coach, tycker ingenting alls är roligt för tillfället.

– Efter tolv minuter tog vi slut. Som grupp. Jag har inte sett något liknande på länge, men vi har spelat mycket hockey på slutet och det här var väl reaktionen, morrar han.

Nästa match i vad som ser ut att bli en riktigt mastig dragkamp till serie avgörs på måndag kväll, 21.00 svensk tid.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!