NHL

Calgary vidare i slutspelet – Winnipeg borta

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Calgary Flames är klara för det ”riktiga” Stanley Cup-slutspelet.

De avgjorde sin playin-serie mot skadedrabbade Winnipeg med en avslutande 4-0-seger i natt.

– Det ska bli  väldigt roligt att fortsätta. Vi har riktigt bra ”go” i laget nu, säger svenske backen Rasmus Andersson till Sportbladet.

Det var egentligen aldrig något snack om utgången i serien mellan kanadensiska rivalerna Calgary och Winnipeg – särskilt inte sedan Winnipeg fick både stjärnorna Mark Scheifele och Patrik Laine skadade i första mötet och inte kunde använda dem i fler matcher.

Flames förlorade visserligen andra ronden men det berodde mer på egen brist på fokus än på motståndarnas styrka. I matchen därpå var de numret större igen – och det det var de i sanning även i nattens avslutande dans.

– Ja, jag håller med. Vi var bättre laget i åtminstone tre matcher och vann rättvist, säger skånske backen Rasmus Andersson när vi når honom i den sena Edmonton-kvällen.

– Det blev såklart svårt för dem när de förlorade både Scheifele och Laine. De har ett bra lag, men det är två superstars och tappar man sådana blir det jobbigt, inte minst mentalt. Fast jag tycker vi gjorde det bra också, utom i andra matchen, när vi nog fick för oss att det skulle bli lätt och det är det aldrig.

Med segern är Flames klara för det verkliga slutspelet, som startar nästa vecka. Vilka de får möta avgörs i seedningskampen mellan St. Louis, Vegas, Colorado och Dallas de närmaste dagarna.

– Det ska bli väldigt roligt. Vi har ett riktigt bra ”go” i laget och ser verkligen fram emot att få spela vidare, fortsätter Rasmus.

– Vilka vi får möta spelar ingen roll. Det är ändå inget man kan påverka och vill man vinna måste man ju ändå slå alla lag.

Rasmus gjorde själv ett av målen i natt och Erik Gustafsson noterades för en assist.

Philadelphia Flyers glöder under så de kallade Round Robin-matcherna i Stanley Cup-slutspelet.

I natt slog de Washington med 3-1 och det betyder att de på lördag gör upp med Tampa om toppseedningen i östra halvan i en ren ”final” på lördag.

Scott Laughton och Kevin Hayes hette de stora segerorganisatörerna mot Capitals. Laughton gjorde två av målen och Hayes hade assist – ett par riktigt tjusiga – på samtliga tre baljor.

Carl Hagelin spelade fram till Travis Boyds tröstmål. 

Efter en 6-4-seger mot St. Louis i Edmonton i natt är även Vegas Golden Knights klara för en likadan, ren uppgörelse om toppseedningen i väst – mot starka Colorado.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Mitt förslag: Starta upp ”Finnkampen” i hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Ishockey

Calgary Flames

Winnipeg Jets