Maskoten utreds – för att ha slagit ett barn

NHL-profilen Gritty är i blåsväder.

Den omtalade, orangea Philadelphia Flyers-maskoten har polisanmälts för att ha slagit en 13-årig pojke enligt lokaltidningen Philadelphia Inquirer.

Incidenten i fråga ska ha inträffat i november förra året, där den orangea, hårfagra maskoten ska ha slagit en 13-årig flyerssupporter i samband med en ”meet and greet”.

Chris Greenwell, pappa till 13-åringen och årskortshållare i 22 år, säger enligt Philadelphia Inquirer i sitt vittnesmål att Gritty ska ha ”sprungit och slagit min son så hårt han kunde” i ryggen. Detta efter att pojken ska ha klappat Gritty på huvudet efter att ha tagit ett foto tillsammans med den populära maskoten. Enligt Greenwell ska hans son skadats av slaget så pass allvarligt att han fått uppsöka kiropraktor.

Ägarna: ”Inga bevis”

Comcast Spectacor, företaget som äger Flyers och därmed också maskoten Gritty, har i ett tidigare uttalande sagt att det inte finns videobevis på incidenten då ”kamerorna i det området av arenan är fokuserade på andra områden”. Dessutom ska en internutredning, enligt företaget, inte stärkt Greenwells vittnesmål.

Den omtalade, orangea Philadelphia Flyers-maskoten har polisanmälts för att ha slagit en 13-årig pojke.
Den omtalade, orangea Philadelphia Flyers-maskoten har polisanmälts för att ha slagit en 13-årig pojke.

Efter diskussioner med Flyersägarna, utan att nå någon konsensus, har nu Greenwell valt att gå till polisen med ärendet, vilket har följts av att en förundersökning i fallet inletts.

Inte den första Philly-maskoten...

Det är inte första gången en maskot från ett Philadelphialag hamnar i blåsväder. Basebollaget Phillies maskot ”Phille Phanatic” utsågs i en studie 2002 till ”MLB:s mest stämda maskot”. Bland annat blev han en gång stämd av en 75-årig kvinna som påstod att maskoten skadat hennes knän i samband med en vild utflykt upp på åskådarläktaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!