Tre Kronor föll i VM-premiären

1 av 4 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
HOCKEY

Förlust efter straffar i VM-premiären mot Ryssland.

Efteråt reagerar svenske backstjärnan Victor Hedman – på värmen i hallen.

– Det värsta jag varit med om, säger han till Sportbladet.

Sverige rivstartade VM med ett stormöte mot Ryssland. Ett historiskt riktigt tufft motstånd i VM-sammanhang. Trots flera lyckade VM-turneringar så har Tre Kronor inte besegrat ryssarna i VM-sammanhang sedan 2004.

Länge såg det dock ut att vara dags att bryta sviten. Direkt från nedsläpp kom Tre Kronor ut bra. Alexander Edler satt tonen med ett par hårda tacklingar och till slut fick Sverige också utdelning i målprotokollet. Ett långt uppspel från Viktor Hedman och en fin frånhållning och assist från Victor Rask hittade till Elias Lindholm som tryckte in 1-0-målet. 

”En tuff match”

Sverige gjorde sedan också en bra andra period utan att utöka ledningen. Men så i tredje perioden kom Ryssland ut i hög fart och fick också in en kvittering genom Sergej Andronov vilket tog matchen till förlängning och straffar. Där missade Elias Lindholm, Oliver Ekman Larsson och William Nylander alla sina straffar.

Det gjorde inte Artemi Panarin – och fixade därmed bonuspinnen till Ryssland.

– Det är en tuff match, vi gör det bra i halva matchen, men sedan faller vi tillbaka lite, säger Rikard Grönborg i TV4 och fortsätter:

– Vi har några gubbar som inte kört så mycket på sista tiden, men de kommer varva upp efter hand. Det här var en bra måttstock.

”Sjukt varmt”

Inför straffläggningen syntes hur svenske målvakten Viktor Fasth satt och flåsade och efteråt berättar backstjärnan Victor Hedman varför.

Det var, säger han, extremt varmt inne i fullsatta arenan Lanxess Arena (18 357 åskådare).

– Det var sjukt varmt. Bland det värsta jag varit med om. Men nu vet vi det. Det kommer vara likadant i morgon när vi möter Tyskland, säger Hedman.

Han insåg direkt att det skulle bli en svettig eftermiddag.

– Ja, man känner det direkt, man ser på isen och känner hur fuktigt det är. Det bara rinner om en... Som sagt, det är det värsta jag varit med om. Till och med varmare än det är i Tampa under värmesäsongen, säger Victor Hedman.

I morgon kväll möter Tre Kronor hemmanationen Tyskland.

ARTIKELN HANDLAR OM