Fem nycklar – därför vann HV71

Abrahamsson lyfter fram faktorerna till att HV71 vann igen

Foto: ANDREAS BARDELL
HOCKEY

HV har kvitterat finalserien till 2–2.

I tredje perioden vände man 2–3 till 6–4-seger i Gavlerinken.

Sportbladet tar fram HV:s fem nycklar i den här matchen.

Tredje perioden

Ja, vad är det egentligen med HV och tredjeperioder? Tretton raka slutspelsmatcher nu utan att HV har förlorat någon slutperiod. Nu gjorde man fem (!) mål och vände 1–2-underläge till seger med 6–4 och kunde lägga ytterligare en vunnen tredjeperiod på meritlistan 

Linus Söderström

Visst, Zaborskys 3–2-mål vill nog Söderström ha tillbaka, men oj så många andra lägen han räddade. I framför allt andra perioden var det Söderström som höll kvar HV i den här matchen. 

Effektiviteten 

HV skapade inte speciellt mycket under matchen, och hade svårt i power play, men gjorde ändå sex mål. Imponerande. När lägena dök upp visade Jönköpingslaget en brutal effektivitet. 

Moralen

Något finns helt klart i det här laget. Spelet fungerar inte fullt ut och i båda matcherna i Gavlerinken har Jönköpingslaget känts spelmässigt underlägsna. Men de har ändå kämpat sig kvar i matcherna och inte förlorat vid ordinarie tid. I kväll räckte det ända till seger. 

Förmågan att flytta Brynäs backar

Här har Brynäs helt klart en stor svaghet. Några av backarna har väldigt svårt med förflyttningarna i sidled och flera av HV:s mål kom just efter att HV åkt eller passat pucken i sidled. Vill ni ha några exempel? Kolla på HV:s första och tredje mål.

avHans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM