”Nyllet” bröt torkan – med tre sekunder kvar

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

TAMPA. William Nylander valde rätt tillfälle att bryta sin elva matcher långa måltorka.

När blott tre sekunder återstod av övertidsperioden i en 0-0-match mot New Jersey stänkte han in sudden death-pucken som gav Toronto segern.

– Jag blev lite nervös när jag inte lyckades sätta några chanser tidigare under matchen så det var väldigt skönt att se pucken gå in, säger matchhjälten.

1 av 2 | Foto: John E. Sokolowski / TT

Det blev inga mål alls under ordinarie matchtid mellan Maple Leafs och Devils i Air Canada Center i natt – och in i det sista såg det inte som det skulle bli något på övertid heller.

Men när blott sekunder återstod klev William Nylander alltså in på scenen.

Efter först ha slängt bort en passning bakom ryggen i ett två-mot-en-läge fick han tag i pucken nere i vänstra sarghörnet, cirklade in i slottet – och pang.

Så var matchen avgjord.

”Det är det viktiga”

– Jag var rätt trött i det läget, det hade varit mycket fram och tillbaka under övertiden, så jag försökte väl bara få pucken på mål och den gick in, säger ”Lill-Nyllet” till lokal media.

Med det bröt den 21-årige svensken också en elva matcher lång måltorka.

– Jag har inte varit så orolig, för jag har ändå skapat chanser i nästan alla matcher och det är det som är det viktiga, fortsätter han.

Fina ord från coachen

– Just ikväll blev jag dock lite nervös när jag inte lyckades sätta chanserna tidigare under matchen. Så det var skönt att göra det där.

Skönt tycker även coachen Mike Babcock att det är att hans svensk stjärna äntligen tog sig in i protokollet igen.

– Ja, när en ung spelare inte gör mål på ett tag börjar han lätt grubbla för mycket. Nu kan ”Willy”  slappna av och bara spela istället, heter det.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM