”Borde bli avstängd 25–30 matcher”

Hockeyvärlden rasar mot brutala tacklingen

HOCKEY

Adler Mannheims Thomas Larkin tog sats – och tacklade Brynäs kanadensare Daniel Paille till synes helt oprovocerat.

Nu rasar hockeyvärlden.

– Det är en sorglig dag för för Adler Mannheim och tysk ishockey. Vilka jävla fegisar, dundrar Leif Strömberg över telefon till Sportbladet.

1 av 3 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det var i gårdagens CHL-åttondelsfinal mellan Brynäs och Adler Mannheim som tyskarnas Thomas Larkin tappade fattningen och tacklade icke-puckförande Daniel Paille till isen med en brutal så kallad ”blind side”-tackling.

Nu rasar spelare och experter mot den fula tacklingen.

”Vill man göra honom invalid eller?

– Det är inte ens en tackling, det är ett överfall, säger Leif Strömberg, nu hockeytränare i norska Stjernen, över telefon till Sportbladet och fortsätter:

– Vill man göra honom (Paille) invalid eller? Det måste ju vara så. Det minst svåra är att åka och släcka någon från ”blind side” som inte haft pucken på hela bytet. Och samtidigt står deras tränare och hånflinar i båset.

Vad ska man göra för att motverka den här typen av våld på hockeyrinkar?

– Tja, här handlar det om långa avstängningar, och då menar jag riktigt jäkla långa. Minst 25–30 matcher borde han få, det är inget snack om saken.

Strömberg är genuint besviken och menar att hockeyn bör skonas från den här typen av våld.

– Vi som är riktiga hockeyfans vill ha kamp, svett, vilja och hjärna, inte spelare som hoppar in i ryggen som tredje man. Det är bara fegisar som gör så, det är inte hockeyspelare. Det svärtar ned sporten.

Tycker du Larkin borde kunna straffas civilt för det här?

– Ja, absolut!

Wikegård rasar

Fler hockeyprofiler rasar på internet och Twitter. Bland annat skriver Niklas Wikegård att Larkin ”ska forsas direkt till häktet” och hävdar att det är det fulaste han någonsin sett på en hockeyrink.

Sanny Lindström skriver direkt till Adler Mannheims twittersida att klubben skämde ut både sig själv och hockeyn i dag (läs i går).

Den tyska klubben har själva inte kommenterat händelsen ännu.

Läs några av reaktionerna här nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM