Klart i dag: Prestberg lämnar Färjestad

avDaniel Sjöberg, Robert Östholm

Totalt får fyra stjärnor gå

Färjestad fortsätter att rensa i leden.

I dag blev det klart att fyra spelare inte erbjuds nya kontrakt. Christian Söderström, Pelle Prestberg, Mathias Johansson och målvakten Christopher Heino-Lindberg lämnar alla klubbben.

Färdigjublat för Prestberg – i alla fall i Färjestad. I dag blev det klart att målspottaren inte får något nytt kontrakt med klubben.

Pelle Prestberg har tidigare uttalat en önskan om att stanna i Färjestad.

Så blir det inte.

I dag står det klart att målmaskinen, som noterades för 26 mål på 54 grundseriematcher, tvingas lämna laget. Thomas Rundqvist, tillträdande sportchef, säger till lagets hemsida att man inte kommer att erbjuda 33-åringen ett nytt kontrakt.

– Det är den bedömningen vi gör sedan Pelle tackat nej till vårt kontraktsförslag. Vi bedömer att vi gjort vad vi kunnat för att behålla honom men kan nu bara tacka för det som varit och önska honom lycka till, säger Rundqvist.

Även Christian Söderström, 27, får kalla handen när klubben ser över truppen. Enligt honom har Söderström inte motsvarat klubbens förväntningar.

– "Crippe" har gjort ett bra jobb hos oss men kanske inte fått den utväxling som vi hoppats på, säger Thomas Rundqvist.

Trotjänare får gå

Det var länge osäkert hur det skulle bli för trotjänaren Mathias Johansson, 34. Nu står det klart att han också får gå efter över 800 matcher för klubben.

– Jag fick besked efter vår avslutningsmiddag i onsdags att FBK inte förlänger mitt kontrak, säger han till NWT.

Samma besked har skandalmålvakten Christopher Heino-Lindberg fått. Enligt Färjestad har det dock inget att göra med det slagsmål som målvakten var inblandad i i onsdag.

– Färjestad hade bestämt sig redan i tisdags. Känns tråkigt. Jag hade gärna stannat. Jag stortrivdes både i Färjestad och Karlstad, säger Heino till tidningen.