Gustavssons storspel stoppade Timrå

avDaniel Sjöberg

”Han är överlägsen”

Jonas Gustavsson stoppade Timrå.

Då kunde Färjestad fortsätta sin klättring mot toppen.

– Vi har roligare där ute nu, säger Peter Nordström till Canal Plus

Johan Backlund har varit strålande i de två senaste matcherna för Timrå och hållit nollan i båda, men i Karlstad överglänstes han av hemmamålvakten. Jonas Gustavsson höll nollan för tredje gången den här säsongen när Färjestad vann med 2–0 och han stod för några fantastiska räddningar.

– Han är överlägsen. Jag har spelat med många bra målvakter och här har vi något för framtiden, säger Peter Nordström.

Nordström avgjorde

Matchen stod och vägde, men med mindre än fyra minuter kvar av mittenperioden sprack Backlunds nolla när Ari Vallin gjorde sitt första mål i Färjestadströjan den här säsongen. Timrå försökte, men Jonas Gustavsson bara fortsatte sitt storspel. Matchen avgjordes med sex minuter kvar att spela när Peter Nordström kämpade in 2–0. Nordström spelade fram till 1–0-målet också, men matchens store lirare var Jonas Gustavsson som i slutet fick stående ovationer av hemmapubliken.

– Man kan fuska lite när man har en sådan bakom sig. Det ger en stor trygghet, säger Peter Nordström om sin målvakt till Canal Plus.

FBK fortsatt uppåt

Segern innebär att Färjestad är uppe på samma poäng som tvåan Skellefteå och laget tycks vara ordentligt på gång. Timrå gjorde en bra match och formen tycks bestå trots dagens förlust.

– Det är klart att det känns tungt. Jag tycker att vi har hyfsat grepp, säger Johan Andersson till Canal Plus.

ARTIKELN HANDLAR OM