”Det var svårt att hålla tillbaka tårarna”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Chicago glömmer aldrig en hjälte.

Så det blev emotionellt när Niklas Hjalmarsson i natt återvände till United Center.

Hyllningarna ville aldrig ta slut.

– Det var svårt att hålla tillbaka tårarna, säger den småländske backen till Sportbladet.

Han vann tre Stanley Cup med Chicago Blackhawks under sina tio säsonger i stan – och räknades som en av grundpelarna i den moderna NHL-erans enda dynasti.

Så att Chicago minns Niklas Hjalmarsson är ju inte så konstigt.

Men reaktionen när han i natt återvände till United Center för första gången sedan han, inför förra säsongen, trejdades till Arizona var ändå överväldigande.

I ett reklamavbrott under matchen mellan Blackhawks och Coyotes hyllades han med en video på jumbotronen – och förärades en lång standing ovation av sina gamla fans.

En påfallande tagen ”Hammer” tackade med ett lite ärevarv vid gästernas bås. 

– Ja, det blev lite mycket där. När de körde videon och publiken visade sådan uppskattning var det svårt att hålla tillbaka tårarna, säger han när vi når honom ett par timmar senare.

”Oerhört fina minnen”

– Det kändes överhuvudtaget väldigt speciellt att komma tillbaka . Jag var ju här så länge, och har så oerhört fina minnen förknippade med stan och med klubben.

Besöket i den gamla hemstaden var det första sedan flytten till Arizona, för när Coyotes mötte Hawks ifjol var Niklas skadad.

– Nu kom vi in redan efter matchen mot Minnesota i tisdags kväll så jag fick hela onsdagen ledig och har haft familjen med mig. Det kändes fint att få vara med om den upplevelsen.

Som om inte det vore nog vann Coyotes i natt också – med 4-1.

– Ja, det var ju extra kul. Jag tycker vi spelat bra i de flesta matcherna under säsongsstarten men inte kunnat göra mål. Ikväll fick vi lite utdelning, säger smålänningen som Chicago aldrig glömmer.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
Säsongens tio bästa värvningar i NHL 00:43

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM