Modo värvar dubbelt – nedflyttade poängmaskinen klar

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Tvåan i Troja/Ljungbys interna poängliga, Jonathan Johnson, följer inte med laget ner till hockeyettan.

På tisdagen presenterade Modo den 25-årige centern som sitt senaste nyförvärv.

– Chansen att kunna utvecklas ännu mer är väldigt stor i Modo, säger han till klubbens hemsida.

Under tisdagen presenterade man även att målvakten Isak Edman värvas från Kallinge/Ronneby.

I förra veckan stod det klart att Troja/Ljungby inte skulle sluta topp två i hockeyallsvenska kvalserien och därmed spelar klubben i hockeyettan nästa säsong.

Och nu står det klart att en av lagets bästa poängspelare i så väl grundserien som kvalserien, Jonathan Johnson, inte stannar i klubben. I stället är 25-åringen klar för Modo.

– Johnson är en spelare vi har värvat för att ta en av centerplatserna de kommande säsongerna. Han är en poängspelare som varit med ett tag och vi ser fram emot vad vi tillsammans kan göra för att utveckla honom i hans fortsätta karriär, säger Modos sportchef Micke Sundlöv till klubbens hemsida.

”Vill satsa framåt”

Johnson, som tidigare representerat bland annat Frölunda och Tingsryd, producerade den gånga säsongen 51 poäng på 61 har skrivit på för två år.

– Det känns jätteroligt att få spela för Modo Hockey. Säsongen som var började lite trögt men sedan blev det bättre och bättre. Chansen att kunna utvecklas ännu mer är väldigt stor i Modo Hockey och det är en väldigt fin förening som vill satsa framåt.

Nygammal målvakt

Under tisdagen presenterade Modo också att man gjort klart med nästa säsongs målvaktspar. Isak Edman, som har ett förflutet i klubben sedan tonåren, plockas in från Kallinge/Ronneby.

– Det känns jätteroligt och speciellt att komma tillbaka till Modo Hockey då det alltid har varit mitt lag. Jag har hejat på Modo sedan jag var väldigt liten och att det nu kommer bli spel i representationslaget känns väldigt bra, säger han till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM