Stjärnan härdade ut – tog LHC till final

HOCKEY

Martin Hasson: "Jag kommer ha ont resten av säsongen"

Foto: Kim Martin Hasson.

Kim Martin Hasson övervann smärtan.

Och förde sitt Linköping till ny SM-final.

– Det är riktigt skönt, jag är lättad, säger hon.

Kim Martin Hasson är höftskadad och missade första semifinalen mot Leksand. Då förlorade Linköping.

Men i den andra i och den tredje var hon tillbaka mellan stolparna och då har regerande mästarna fått chansen att försvara sin titel från i fjol.

Under söndagen, vid ställningen 4–0, kunde hon till och med kosta på att byta ut sig själv för att inte belasta kroppen i onödan.

– Inför matchen trodde jag inte att jag skulle kunna spela, så det var bra att det fungerade. Ont kommer jag att ha i resten av säsongen, så jag måste hantera det på rätt sätt.

Finns risken att du missar finalmatcherna?

– Man vet aldrig. Det är en sådan skada där man får ta det dag för dag.

"Kommer bli jämnt"

Linköping har vunnit alla fyra mötena med AIK under säsongen, men Kim Martin Hasson avfärdar allt som har med underskattning att göra.

– Det kommer definitivt bli jämnt och det kommer att bli en bra finalrunda. Det är två riktigt bra lag och de som vinner blir de som har mest flyt i sitt spel och som prickar formen.

Vad talar för er?

– Att vi har många som kan gå in och avgöra, att vi har många duktiga nyckelspelare och en bra bredd.

Hur är känslan?

– Det är riktigt skönt att vi klarade av att slå ut Leksand, det är en lättnad när man gått igenom det. Och det är alltid kul med final, roligt att det närmar sig slutet.

Första finalmatchen spelas på onsdag med AIK som hemmalag. Linköping spelar hemma i andra matchen och i en eventuell tredje.

ARTIKELN HANDLAR OM

Riksserien