Silfverberg sköt upp Anaheim i NHL-topp

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

”Mitt första matchavgörande på hela säsongen”

NEW YORK. Anaheim Ducks är åter tabelletta i NHL – tack vare Jakob Silfverberg.

Han gjorde det avgörande målet när de tog en tung 2-1-seger mot Minnesota i natt.

– Det var mitt första matchavgörande på hela säsongen, så det kändes väldigt roligt, säger ”Jacke” till Sportbladet.

Ständiga topplaget Anaheim har varit inne i en liten minisvacka på slutet och kom till Minnesota med tre rakar förluster under bältet.

Mot Wild hittade de dock tillbaka till sitt vanliga, vägvinnande sätt och tog en fin uddamålsseger.

– Ja, det var verkligen skönt och viktigt att vi kom ur den negativa trenden och visade att vi fortfarande kan mäta oss med de bästa lagen, säger Jakob Silfverberg när vi når honom efter slutsignalen.

– Senast, mot Calgary, var vi inte alls bra. Vi gjorde två snabba och sedan slutade vi spela. Men ikväll var vi riktigt bra. Wild har ju varit grymma på slutet, men vi spelade exakt som vi ska.

”Väldigt roligt”

Jakob bidrog i hög grad själv till segern. Först stod han för assisten till Francois Beaucchemins 1-0-mål. Sedan styrde han själv in det 2-1-mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

– Om man räknar bort straffar var det mitt första matchavgörande mål på hela säsongen, så det kändes ju väldigt roligt, säger han.

– Jag flyttades just till den här matchen upp i andrakedjan igen och fick spela väldigt mycket. När man får sådant förtroende av coachen är det självfallet skönt att kunna bidra med lite poäng.

■ ■ ■

Ottawa vägrar ge sig.

I går var det Erik Karlsson show mot Montreal och i natt följde de upp den triumfen med en blytung 2-1-seger mot New York Islanders på Long Island.

Därmed är de nu bara fem poäng efter Boston Bruins, på sista wild card-platsen i tabellen.

”EK65” stod – liksom Mika Zibanejad – för en assist och befäste därmed sin ledning i backarnas poängliga.

■ ■ ■

Mikael Backlund gjorde nionde målet för säsongen när Calgary tryckte till Toronto med 6-3 i natt.

I ett numerärt underläge i mitten av första perioden stal han pucken av en Toronto-back, kom loss i helt rent friläge och prickade in pucken bakom James Reimer.

■ ■ ■

Patrik Nemeth svarade för NHL-karriärens första poäng när han i Dallas bortamöte med Washington var med i förarbetet till ett mål signerat Colton Sceviour.

Matchen vann Dallas, lite skrällartat, till sist med 4-2.

Andre Burakovsky hade assist på ett av Capitals-målen.

■ ■ ■

Alexander Wennberg hade en fin kväll när Columbus slog Edmonton. Den förre djurgårdaren stod för två assist, satte själv avgörandet i straffläggningen och utsågs till matchens första stjärna i 5–4-segern

Publicerad: