Matchhjälten: ”Jag vet inte vad domaren vill bevisa”

HOCKEY

Jönköping. Han brukar inte agera hjälte. Men i Kinnarps Arena hittade Daniel Widing oanade krafter.

Det räddade Brynäs.

Foto: Brynäs Daniel Widing avgjorde mot HV 71.

– Det känns bara riktigt, riktigt skönt och det var en härlig känsla att få sätta dit den. Tror faktiskt det var första gången jag avgjorde i förlängning, säger Daniel Widing.

Men det såg trögt ut i inledningen och det var hemmalaget och domaren Morgan Johansson som höll i taktpinnen. Rättskipare Johansson hittade utvisningar till höger och till vänster i bortalaget. Sex raka tvåminutare och ett matchstraff på stjärnan Pavel Brendl.

”Kul med poäng”

– Det var tungt hela vägen i två perioder, kändes som om man satt kvar i omklädningsrummet. Jag vet faktiskt inte vad Morgan Johansson vill bevisa när han plockar våra spelare hela tiden. Kanske bäst att avsluta meningen där, säger Widing, som var klart missnöjd med domarinsatsen.

HV utnyttjade sina numerära överlägen två gånger om och ledde med två noll innan Daniel Widing vaknade till liv.

– Klart det är kul när det blir lite poäng framåt, säger Widing som reducerade HV:s ledning, spelade fram till Hauhtonens kvittering och sedan alltså avgjorde matchen.

För HV71 ser det mörkare ut. Ingen seger på de tre senaste matcherna och det fina spel som presterats tidigare under hösten känns helt bortblåst.

– Det är många tunga ben och dessutom hade vi sex spelare iväg med landslaget förra helgen, säger David Petrasek.

ARTIKELN HANDLAR OM