”Honken” straffade Foppa

HOCKEY

Nu har Johan Holmqvist stått för 13 straffräddningar

Ännu en gång var Johan Holmqvist omutlig i ett straffavgörande.

Och ännu en gång fick Peter Forsberg och hans Philadelphia Flyers lämna isen hemma i Wachovia Center som förlorare. Tampa Bay vann nattens jämna drabbning med 4-3.

Foto: AP
Foppa försöker överlista "Honken".

Peter Forsberg gjorde sitt nionde mål för säsongen när han gav Philadelphia ledningen med 3-2 i upptakten av den tredje perioden.

Roligare än så blev det inte för den av idoga traderykten omgärdade stjärnan.

När matchen stod på spel var det istället en annan svensk som roffade åt sig rampljuset. Johan Holmqvist räddade både Simon Gagnés och ”Foppas” straffar när han återigen gick segrande ur en straffläggning.

– Jag försökte vänta så länge som möjligt mot båda skyttarna, berättar ”Honken” för AP. Mot Gagné var jag väldigt tålamodig. Jag visste jag att skulle kunna följa honom fram och tillbaka.

28-åringen från Tierp har ställts inför 13 straffar den här säsongen. Fortfarande har ingen av dessa resulterat i något mål.

Offensivt fick Vincent Lecavalier och Brad Richards jobbet gjort. Duon satte sina bägge straffar på Flyers målvakt Robert Esche. Det gav seger och fortsatt vittring på en av de sista slutspelsplatserna i Eastern Conference.

För Flyers var nattens nederlag det elfte raka på hemmais. Det är den sämsta noteringen i klubbens annars rätt stolta historiebok.

Noterbart är att Tampas Andreas Karlsson noterades för en assist – hans första poäng på åtta matcher. 31-åringen, som i fjol var poängkung i elitserien, spelade dessutom drygt tolv minuter. Hans snitt tidigare under säsongen har legat nästan fem minuter lägre än det.

Uffe Bodin

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL