Luleå rasar – efter sena avgörandet

HOCKEY

”Helt säkra på att pucken grävdes in med handsken”

1 av 4

Luleå föll mot Färjestad med uddamålet.

Efter en lång videogranskning godkändes 2–1-målet – något som skapade frustration i Luleålägret.

– Våra killar är hundraprocent säkra på att pucken grävdes in med handsken. Kan man se det på någon form av video är det helt sinnessjukt, säger målvakten David Rautio. 

Matchen mellan Färjestad och Luleå var helt öppen – men plötsligt kom avgörandet tolv minuter in i tredje perioden. Ett avgörande som var ytterst tveksamt enligt Luleålägret.

Kalabalik uppstod framför David Rautio och flera spelare befann sig i och kring målgården. Mitt i all trafik lyckades Anton Grundel gräva in pucken i kassen. En videogranskning väntade och efter några ­minuter gestikulerade domaren att målet godkändes.

”Tog sjukt lång tid”

Något som upprörde ­Luleå då man ansåg att Jack Connolly föste in pucken med handsken.

– Jag upplevde det som att det tog sjukt långt tid för domaren att blåsa. Våra ­killar är hundraprocent säkra på att han grävde in pucken med handsken. Kan man se det på någon form av video är det helt sinnessjukt. Men vi får se, jag har inte sett reprisen ännu, ­säger Rautio.

Han fortsätter:

– Det låg folk kors och tvärs i målgården. Normalt brukar de blåsa ganska snabbt. Nu var det tvärtom. Det var jävligt olikt domare i Sverige att göra på det sättet. 

Vad säger din magkänsla?

– Att målet var inkorrekt.

Färjestadsbacken Anton Grundel, som bokfördes för målet, är helt oförstående till Luleås utspel. Enligt ­honom var målsituationen glasklar.

– Jag tycker det är konstigt att de säger så. Men det får stå för dem. Pucken låg lös, det såg man solklart, ­säger han och lägger till:

– Detta var absolut ett av mina skönaste mål. Jag tvivlade aldrig på att det var mål. Det såg man på reprisen också. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF