Kalle Olsson: ”Kan verkligen inte lägga sig ned och dö”

Publicerad 2013-11-15

Nykomlingen har rasat ihop – fullständigt

För en månad sedan låg nykomlingen Örebro fyra i SHL.

Nu är de ny jumbo efter tio raka förluster.

– Vi måste få det här att funka snabbt, säger Kalle Olsson.

Örebros succéstart var SHL:s stora snackis en månad in på säsongen.

Nu ser läget helt annorlunda ut. I går kom lagets tionde raka förlust.

– I de tio första matcherna vann vi med 3–2 i stället. Nu förlorar vi med 3–2. Det är en lång säsong. Man kan verkligen inte lägga sig ned och dö. Man måste se det positiva, även om det är jävligt svårt efter en 5–0-förlust, säger Kalle Olsson.

Möller nätade

I går blev sex minuter i den andra perioden avgörande. Skellefteå tog då ledningen genom Oscar Möller och gick sedan snabbt ifrån till 4–0.

– Vi gjorde mycket misstag i andra perioden. Man får inte göra misstag mot Skellefteå. De är alldeles för bra. Jag tycker de hade fem eller sex lägen och gjorde fem mål. De är grymma på att göra mål, säger Kalle Olsson.

Förlustsviten – som innehåller fyra oavgjorda matcher efter ordinarie matchtid – innebär att Örebro halkat ned på jumboplatsen i tabellen.

”Måste bli bättre”

– Känslan är att vi måste få det här att funka snabbt så vi inte hamnar där nere, utan kan hänga med och komma upp igen, säger Kalle Olsson som menar att främst spelet i special teams måste bli bättre:

– Vi måste bli bättre i box play och power play, framför allt. Det är de grejerna som kan ändra en matchbild. Vi gör inte mål i power play och släpper in för mycket mål i box play. Fem mot fem tycker jag att vi spelar bra.

Följ ämnen i artikeln