”Vi har varit lite taskiga mot Henke”

HOCKEY

Målvaktsstjärnan på bänken – då briljerade Rangers

NEW YORK. Henrik Lundqvist satt på bänken i natt.

Då gjorde New York Rangers säsongens bästa match och slog Minnesota Wild hemma på Madison Square Garden.

– Men vi har varit lite taskiga mot ”Henke” och spelat bättre när Talbot stått. Det ska vi ändra på när han är tillbaka imorrn, säger målskytten Mats Zuccarello till Sportbladet efter 4-1-segern.

Efter alla bedrövelser under den långa hemmasvit som pågått nästan hela december och mest liknat en vandring i suckarnas dal lyckades New York Rangers alltså samla sig till en riktigt fin insats mot Minnesota i natt.

Gästerna tog ledningen i första perioden, men ”Blueshirts” kom tillbaka, tog i andra perioden över helt och vann till slut med 4-1.

– Ja, det här var nog vår bästa match för säsongen, säger Carl Hagelin, som gjorde mål för tredje gången på en vecka och efteråt sitter och poserar i den

– De hade några bra byten i första perioden, men sedan tycker jag vi tog över. Vår forechecking var mycket bättre än tidigare och vi gjorde inga misstag alls.

Som av en händelse vaktades kassen av Cam Talbot. Henrik Lundqvist, utsatt för hård kritik i lokalmedia efter sin insats mot derbyt mot Islanders i fredags , fick vila inför kommande natts höstavslutning mot Toronto Maple Leafs – och faktum är att Rangers haft större framgång när Talbot spelat.

– Ja, men vi utespelare har av någon anledning också spelat mycket bättre framför honom än framför ”Henke”, säger Mats Zuccarello, även han målskytt mot Minnesota.

– Det har varit lite taskigt och vi ska ändra på det när ”Henke” är tillbaka mot Toronto.

Jonas Brodin drog som vanligt ett jättelass för Minnesota, fanns på isen i över 25 minuter och spelade trots förlusten till sig ett plus i plus/minus-statistiken.

Ändå är han inte särskilt nöjd.

– Jag tycker vi var bra första tjugo. Sedan slutade vi spela. Det var inget vidare, säger han.

Sensationsmannen Eddie Läck skulle ha vilat i Vancouvers hemmamatch mot Winnipeg inatt, men när Roberto Luongo redan i första perioden ådrog sig en skada fick han hoppa in i kassen igen – och såg till att hjälpa Canucks till en 2-1-seger med femton stabila räddningar.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL