Burakovsky gjorde hattrick i Norge-slakten

Publicerad 2013-12-29

”Jag har saknat det här, staden, folket...”

STOCKHOLM/MALMÖ. Mållös i de två första matcherna.

Men nu fick André Burakovsky, 18, äntligen jubla inför sin hemmapublik.

Tre gånger dessutom.

Malmöpågen gjorde ett hattrick när Sverige körde över Norge med 10–0 (!)

– Skönt att det släppte nu, säger han.

Redan efter knappt 15 minuter var matchen mot Norge, Juniorkronornas tredje i JVM, avgjord.

André Burakovsky pricksköt in 3–0-målet, 18-åringens andra fullträff, via stolpen och dessförinnan hade Sverige lekt med norrmännen, skapat en uppsjö målchanser, fullständigt parkerat i offensiv zon.

Fick extra jubel

Burakovsky fullbordade sitt hattrick redan fem minuter in i mittperioden när han sköt in Juniorkronornas 5–0-mål och fick extra jubel från publiken i Malmö Arena.

Han är uppväxt i Malmö, spelat i klubbens ungdomslag, genom juniorlagen och upp till det allsvenska A-laget innan han lämnade för den nordamerikanska juniorligan.

– Det är roligt att vara tillbaka i Malmö, jag har saknat staden rätt mycket. Det är också kul att spela i den här ishallen igen, gå runt på stan och vara bland folket, säger Burakovsky i SVT.

Malmöpågen och hans lagkamrater i Sverige hade skjutit 31 skott mot det norska målet efter 40 minuter och i den tredje perioden fortsatte målfesten.

Blev tvåsiffrigt

Sverige vann till slut med tvåsiffrigt sedan Nick Sörensen fullbordade utklassningen och fastställde slutresultatet 10–0 (!).

– Kul att hänga dit puckarna inför min gamla publik. Skönt att det släppte nu och hoppas att det håller i sig, säger Burakovsky efter storsegern i sin egen succé.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg om målshowen:

– Utmaningen blev att fortsätta spela som vi ska spela. Det var väldigt viktigt att vi gjorde det, säger han i SVT.

Följ ämnen i artikeln