Fem raka segrar borta efter vändning

HOCKEY

MALMÖ

Han hade bränt tre straffar i höst. Jonathan Davidsson brände inte en fjärde. Han fixade både kvitteringen och straffen i förlängningen när Djurgården vände 1–3 till 4–3 borta mot Malmö.

– Jag kände bara att jag ville göra det jag kände för, säger Davidsson om straffen som sänkte Malmö.

Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYR N
Jonathan Davidsson avgjorde.

Malmö–Djurgården blev en riktigt bra och jämn hockeymatch. Redhawks ledde med 3–1 i slutet av andra perioden, men Djurgården hittade en väg tillbaka. Linus Johansson reducerade till 3–2 i slutet av andra perioden. 

– Det kändes inte oroligt i laget. Alla visste att det räckte med en chans. Så kan vi ta det därifrån, säger Djurgårdens Jonathan Davidsson.

Malmös Daniel Zaar sköt i ribban i tredje perioden, men det blev Djurgården som gjorde nästa mål. Jonathan Davidsson kvitterade med 7.06 kvar och han blev också hjälten 1.40 in i förlängningen när Djurgården fick straff. Davidsson väntade kallt ut Jonas Gunnarsson i Malmömålet och satte avgörande 4–3.

”Straffar är inte så ansträngande”

Det var Davidsson själv som blev neddragen i förlängningen och han kände att han ville ta straffen trots att han haft ett långt byte innan.

– Jag hade lite flås i början, men det lugnade ner sig. Straffar är inte så ansträngande ändå.

Du har bränt tre straffar i höst. Gjorde du nåt annat nu?

– Jag har en dragning som jag kör. Jag kände att de andra straffarna hade jag kanske skjutit. Nu kände jag bara att jag ville göra det jag kände för.

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson tyckte att Malmö var lite bättre och att hans eget lag genade lite i arbetet.

– Det kan vara så. Man får lite svackor under en match. Vi hade en riktigt bra match senast så vi tänkte väl att bara skulle fortsätta på det. Men ibland kommer inte allt automatiskt, säger Davidsson.