Brynäs ”hämnd” på Bulan

Krossade förre tränarens lag i dubbelmötet

HOCKEY

GÄVLE. Brynäs fick sin ”hämnd” på förre tränare Thomas Berglund. Gävlelaget krossade Luleå i dubbelmötet med sammanlagt 12–1.

Samtidigt gick C More-experten Niklas Wikegård till attack mot målkungen Kevin Clark för påstådd filmning:  

– Han sänker sitt eget värde i ligan och även vad Brynäs gör, för det han gör spiller över på föreningen, säger Wikegård.

– För att vara ärlig, jag kunde inte bry mig mindre vad de säger, säger Clark.

Foto: C MORE, TT

Trots att Brynäs gick till SM-final förra säsongen valde Thomas Berglund att lämna Gävle och i stället skriva på ett treårskontrakt med Luleå.

Det dröjde ända fram till i torsdags innan ”Bulan” för första gången ställdes mot sitt förra lag – och Brynäs mot sin förra tränare. 

I torsdags slutade det med en knockout-seger för Brynäs. Gävlelaget vann med förkrossande 6–1 i Coop Arena. 

I dag, bara två dagar senare, väntade returmöte i Gavlerinken. 

Och det slutade med en ny övertygande seger. Den här gången med 6–0 och sammanlagt förnedrande 12–1 på två matcher.

Redan efter 7.05 hade Brynäs ordnat en 2–0-ledning efter först ett mål i spel fem mot tre av Ryan Gunderson och och sedan ett nytt mål av nyförvärvet Drew Miller. Amerikanen har nu gjort mål i sina tre senaste matcher.

– Vi får en riktig jobbig start med två riktigt onödiga utvisningar. Sedan är det jobbigt att komma tillbaka och vi behöver verkligen upp i tempo, säger Luleås JVM-forward Isac Lundeström till C More efter två perioder.

Anklagade stjärnan för filmning

Samme Lundeström var i den andra perioden inblandad i en uppmärksammad situation där hans klubba inte såg ut att träffa Kevin Clarks ansikte. Men kanadensaren föll ihop på isen och Lundeström blev utvisad.

– Det är knappt att jag rör honom, det känns inte så i alla fall, säger Lundeström och är inte alls är nöjd med filmningar på isen:

– Det är löjligt, ibland liknar det italiensk fotboll. Det måste bort från hockeyn, det är inte kul. 

Luleåforwarden fick medhåll från C More experterna Niklas Wikegård och Johan Tornberg. 

– Han (Lundeström) är inte ens i närheten att träffa. Clark är alldeles för bra hockeyspelare och ska inte behöva hålla på med sånt, säger Tornberg. 

Wikegård var ännu hårdare i sin kritik:

– Det hör inte hemma i någon sport, framför allt inte i hockeyn. Clark sänker sitt eget värde i ligan och även vad Brynäs gör, för det här spiller över på föreningen.

”Vore direkt löjligt om jag straffas”

Clark själv blir förvånad när han får höra vad som sagts i C Mores studio.

Vad säger du om att de menar att du filmar?

– För att vara ärlig, jag kunde inte bry mig mindre. Det är betydligt värre saker som händer på isen som domarna inte dömer för.

Var träffar klubban?¨

– Den tar här, säger Clark och pekar på läppen. Ena domaren tycker det är en hög klubba medan den andra inte tycker det.

Du är inte rädd för att straffas för filmning?

– Nej, inte alls. Det vore direkt löjligt.

Brynäs hade 3–0 efter två perioder och det definitiva avgörandet stod 17-årige Marcus Westfält för. Med sitt första SHL-mål sköt han 4–0 sex minuter in i slutperioden.

Brynäs har därmed vunnit sju av de åtta senaste matcherna och tagit 22 poäng av 24 möjliga poäng.


ARTIKELN HANDLAR OM