Underläge – då avgjorde serieledarna på 116 sekunder

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Modo var på god väg att vinna säsongens andra länsderby mot Timrå.

Då svarade Timrå genom att vända matchen på 116 sekunder.

– Grymt kul att få göra mål en sån här match, säger segerorganisatören Jeremy Boyce.

Timrå vann första mötet lagen emellan med 4–1 tidigare i höstas. Då svarade junioren Filip Hållander för tre assistpoäng.

I dag möttes lagen för andra gången den här säsongen när Timrå stod som värdar i länsderbyt– eller ”surströmmingsderbyt” som det också kallas.

Även den här gången skrevs resultatet till 4–1 i Timrås favör, men bakom siffrorna dolde sig något annat.

Tre mål på 86 sekunder

Öviks-laget tog ledningen med 1–0 i mittperioden när Emil Molin rakade in en retur bakom Henrik Haukeland och långt in i den tredje perioden såg gästerna länge ut att gå mot segern, men på 116 (!) magiska sekunder vände serieledarna på tillställningen.

Jeremy Boyce kvitterade till 1–1 när uret stod på 9.02.

Samma Boyce satte ledningspucken bakom Isak Wallin när 10.58 spelats av slutperioden och...

Jonathan Dahlén satte 3–1-pucken 11.28.

Irriterad Modo-tränare

Dahlén var sedan med och spelade fram Erik Karlsson som fastställde slutresultatet och Dahlén har nu det bästa poängsnittet i hockeyallsvenskan på tio år i och med två nya poäng ikväll (16 poäng på 22 matcher).

– Riktigt rolig match att spela och sjukt kul att vi kunde vinna. Det var bra fart i de två första perioderna, men det hände inte så mycket och vi utnyttjade inte att vi var hemmalag. Det var energilöst. I tredje kommer vi ut som ett helt nytt lag och får med oss ett mål. Det drar igång hela laget. Grymt kul att få göra mål en sån här match och det är klart man vill hänga en sån här kväll, säger Jeremy Boyce till Sportbladet.

I och med att Oskarshamn tappade poäng hemma mot Troja/Ljungby leder nu Timrå allsvenskan med fyra poäng.

Mindre glada miner var det däremot i Modo-lägret.

– Irriterad och förbannad. Vi pratade om att spela taktiskt i tredje perioden. Blir passiva och försiktiga och det händer gång på gång. Där har jag en läxa att lära. De (spelarna) ska se video nu så att det blöder ur ögonen på dem, säger en ilsken Hans Särkijärvi i C More.

▪▪▪

Även formstarka Södertälje tappade poäng på hemmaplan under fredagen.

SSK sköt 3–2 genom Thomas Valkvae-Olsen när drygt fyra minuter återstod av matchen, men Almtuna svarade upp och kvitterade genom Willam Quist innan Victor Rollin-Carlsson sedan avgjorde på ett märkligt mål i förlängningen där pucken gick rakt upp i luften innan den landade bakom George Sörensen i hemmakassen.

Publicerad:

LÄS VIDARE