Omdiskuterat mål fällde HV71

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Forsbergs skridsko avgjorde

Foto: PPV

Det var stort fokus på videdomaren när Skellefteå hemmaslog HV71 med 3-2.

Johan Forsberg gjorde det avgörande målet med en misstänkt spark men Patrik Sjöberg dömde mål efter en lång konversation med videodomaren.

– Kan vi hålla oss på den här nivån och kanske lyfta oss ytterligare lite så kan det bli bra, säger Andreas Hadelöv till PPV.

15:17 in i den andra perioden låg pucken fri framför HV:s mål. Skellefteå Johan Forsberg tacklades in i situatonen och föste pucken i mål med skridskon. Skellefteåspelarna jublade men domaren Patrik Sjöberg visade direkt att han ville höra med videodomaren.

Efter en lång konversation så stegade Sjöberg ut på isen och tecknade för mål varpå jublet bröt loss i Skellefteå Kraft Arena.

Stor press i slutet

Målet betydde 3-1 och kom att bli avgörande. David Petrasek kunde visserligen reducera men närmare än så kom inte HV 71, trots stor press i slutsekunderna.

Jukka Voutilainen kostade bland annat på sig att bränna en straff i slutskedet.

– Min egen insats var en katastrof. Det finns inga ursäkter, säger HV:s Johan Davidsson.

Skellefteås vinst var välförtjänt då laget hade spelet och chanserna matchen igenom. Men trots 17-2 i skott bara under den första halvan av andra perioden så hade hemmalaget svårt att få dit pucken. Det krävdes tillslut en skridsko.

– Vi borde ha avgjort i andra periden. Men jag tycker att vi visar en jämnhet i vårat spel och det är det viktigaste. Kan vi hålla oss på den här nivån och kanske lyfta oss ytterligare lite så kan det bli bra, säger Andreas Hadelöv.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN