Läktarbråk störde tungviktsmötet

HOCKEY

Slagsmål mellan fansen i periodpaus

Tungviktsmötet i Karlstad mellan Färjestad och Linköping slutade 1–1.

– Det känns skönt att vi fortfarande är obesegrade, säger Roger Melin, tränare i Linköping.

Lika skön att se var inte matchen på läktaren.

I första periodpausen utbröt ett slagsmål mellan lagens fans och i förlängningen kastades ett tiotal flaskor mellan klackarna.

Färjestad ville verkligen visa att laget hör hemma bland de förväntade topplagen när obesegrade Linköping gästade Karlstad. Hemmalaget startade därför med en ursinnig offensiv och bombarderade Linköpings målvakt Fredrik Norrena med mängder av skott.

Färjestads problem var att Norrena allt som oftast hade fritt synfält. Därför var puckarna rena plockpotatisen för den finländska burväktaren.

Mitt i den största FBK-pressen kontrade Linköping snabbt. Duktige Sami Torkki spelade vägg med en medspelare och satte snyggt 1–0 till gästerna.

Färjestads kvittering kom halvvägs in i matchen när Radek Hamr fick kanonträff från offensiva blålinjen. För en gång skull hade Norrena mycket trafik mellan sig och skytten.

Tredje perioden slutade mållös, precis som förlängningen.

– En match mellan två bra lag med två bra försvar. Vi var inte riktigt med från start men jobbar oss in i matchen på ett bra sätt, säger Roger Melin, tränare i Linköping.

Kollegan i Färjestad, Bo ”Kulon” Lennartsson, var nöjd med spelet men kände sig snopen att FBK inte fick alla poängen.

– Vi visar bra kampmoral. Det här spelet stärker oss, menar ”Kulon”.

Om man enbart räknar de klara målchanserna i tredje perioden och förlängningen var det Linköping som låg närmast segern. Medan hemmalaget ofta transporterade pucken långsamt genom mittzon hade Linköping hela tiden högre tempo på trissan vilket resulterade i vassare chanser.

Tränare Melin gav extra beröm till Linköpings fjärdekedja med Johan Andersson i spetsen.

”Kulon” Lennartsson hyllade hela laget och plussade extra för sin målvakt Daniel Henriksson.

Matchens lirare var ändå Fredrik Norrena i Linköpingskassen som spelade övertygande matchens igenom. Norrena är dessutom en av elitseriens bästa målvakter i spelet med klubban, om inte den bäste. Något han visade i Karlstad.

Färjestad mot Linköping var en match av god kvalitet rakt igenom, även om publiken bara bjöds på två mål.

Dessvärre var stämningen på läktaren inte alls på toppnivå. Redan i den första periodpausen bröt ett slagsmål ut mellan lagens fans. I förlängningen kastade även supporterklackarna flaskorna på varandra vilket tvingade polisen att omhänderta några personer.

ARTIKELN HANDLAR OM