Tom Nilsson klar för Frölunda efter kaoset

avHenrik Lundgren

Nyförvärvet berättar: ”Jag har knappt kunnat sova”

Foto: ALL OVER PRESS
Här välkomnas Tom Nilsson till Frölunda av tränaren Roger Rönnberg.

GÖTEBORG. Petad från New York Islanders. Utfryst i AHL-klubben Bridgeport Sound Tigers.

Frölundas nyförvärv Tom Nilsson, 22, har haft en tuff vecka.

– Man har ju hört om all politik där borta i hockeyvärlden, och nu fick jag känna på det. Jag har knappt kunnat sova sen i tisdags, säger han.

MATS WENNERHOLM: Därför är Frölunda bäst i Sverige just nu.

Han lämnade Frölunda för ett drygt år sedan, och spelade i fjol för Torontos farmarklubb Toronto Marlies. Men i somras sattes Tom Nilsson i ett gruppbyte och hamnade i stället i New York Islanders.

– Jag hade ett möte med NHL-gubbarna och de hade bara positiva saker att säga. Sen blev jag nerskickad till AHL-campen med deras farmarlag Bridgeport och det gick bra. De sa åt mig att börja leta lägenhet och jag tänkte att då skulle jag bli kvar länge i Bridgeport. Men två dagar senare sa de åt mig att vänta i stället. Och sen kom beskedet i tisdags att de inte ville ha mig kvar. Det var ju skumt, det var en jättesvår sits. Jag förstod inte först, jag frågade var jag skulle ta vägen nu, och vad som skulle hända. Den senaste veckan har varit kaos, säger han.

”Då var jag i vägen”

I natt, svensk tid, satte han sig på ett plan för färd hem till Göteborg och Frölunda. Hos serieledarna hoppas han nu få ladda om och börja om.

– Det handlar inte om att jag inte platsar i AHL, det vara bara att de ville satsa på sina egna draftval, och då var jag i vägen. I Bridgeport var jag snubben som snodde istid från någon av deras egna spelare. Och de ville inte skicka mig till East Coast Hockey League heller, för det tyckte de inte att jag var värd. Det var en chock när jag fick höra det, att jag blev utfryst sådär. Jag har pratat väldigt mycket med min pappa och mina agenter. Jag har knappt kunnat sova sen i tisdags, huvudet bara spinner. Det har varit jobbiga dagar, men nu har jag suttit på ett plan i tio timmar och fått tänka över mitt val. Och det känns bara bra.

Nobbade NHL-klubbar

Backen skrev i förmiddags – som Sportbladet kunde avslöja i morse – på ett kontrakt till och med 2018 med Frölunda.

– Jag hade två NHL-klubbar som jag kunnat skriva på för. Toronto och en till. Men efter allt som hänt den senaste månaden, det har varit en karusell i min skalle, så kände jag att Frölunda var det bästa valet. Där vet jag att de vill satsa på mig. Att gå tillbaka till Toronto kändes inte så lägligt efter att de trejdat bort mig, och den andra klubben visste jag inte något om. Ville de bara ha en spelare för att fylla ut sitt AHL-lag, eller ville de verkligen satsa på mig? Och jag gillar hur Frölunda jobbar, det är bara här jag vill vara.

Nilsson gör sin första träning på måndag, men kommer inte att spela mot Brynäs i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

AHL

NHL