Rangers filmsuccé – inför storsegern

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Ari Gold & Co nyckeln till Rangers seger?

1 av 3 | Foto: AP

Efter att ha släppt in sex mål två matcher i rad vände sig New York Rangers mot stjärnorna i tv-serien Entourage.

Ett knappt dygn senare körde de över Tampa Bay och initiativtagaren själv stod för tre poäng i 5–1-segern.

– Det är frustrerande när du känner att du sviker dina lagkamrater och alla runtomkring laget, säger Rick Nash.

KAMPANJ: GÖR SOM 200 000 – prova Plus för 1 krona!

Med en något ifrågasatt Henrik Lundqvist i målet och en storstjärna i form av Rick Nash som fortfarande inte fått det att lossna i slutspel valde New York Rangers en något annorlunda uppladdning inför semifinal fyra mot Tampa Bay.

För att läka såren anordnade Rick Nash en privat förhandsvisning av nya storfilmen ”Entourage”, baserad på HBO:s succéserie om filmstjärnan Vincent Chase och hans gäng med bäste vännen E, Johnny Drama, Turtle och agenten Ari Gold i spetsen.

”Riktigt trevligt”

Filmen, som inte har premiär förrän 3 juni (24 juni i Sverige), gick Rangers och såg på en biosalong i kvarteret St. Petersburg i närheten av deras hotell i Tampa efter att de avnjutit en lagmiddag.

– Vi hade det riktigt trevligt och känner oss självsäkra om att vinna i kväll, sa centern Derick Brassard i går till New York Post inför match fyra.

Och receptet att ta en lugn filmkväll och glömma de två senaste matcherna visade sig i allmänhet göra Rangers väldigt gott – men i synnerhet Rick Nash – som själv gjorde två mål och passade fram till ett.

”Jag har försökt”

Målen var hans tredje och fjärde i årets slutspel, och blott åttonde och nionde totalt på 57 slutspelsmatcher som Ranger.

– När du inte gör mål så är det naturligt att hålla lite hårdare i klubban och inte få samma blick över isen som vanligt. Pucken känns inte bekväm vid ditt klubblad.

– Men tro mig, jag har försökt bidra offensivt så mycket jag kan, säger han till New York Post efter nattens stormatch.

Den pånyttfödde forwarden och filmvisaren utsågs till matchens näst bäste spelare – tätt efter en storspelande Lundqvist.

– Det var fantastiskt att se hur han gjorde sitt första mål, som han ska göra, när han driver pucken till mål och visar hur stark han är och vilken fart han har, säger ”Henke”.

Lundqvist om filmeffekten

När Lundqvist intervjuades på isen direkt efteråt var det förstås oundvikligt att inte prata om tankarna som snurrat senaste dygnen – och förstås den positiva effekten av en viss filmvisning.

– Det är svårt att inte tänka och överanalysera. I kväll försökte jag gå in i matchen avslappnad, tänka lite mindre och uträtta mer, säger Lundqvist som avfyrade ett garv när ”Entourage” kom på tal.

Femte matchen spelas på Garden i New York natten till måndag.

Återstår att se vilken biorulle Nash väljer då...

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!