Efter fiaskostarten: "Ingenting är säkert”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:

HOCKEY

Sportchefens besked efter svaga starten

1 av 3 | Foto: Foto: Bildbyrån
Lars ’Osten’ Bergström

Tippade i toppen men efter sex matcher och lika många poäng är Luleås trupp pressad och ifrågasatt.

En press som knappast minskar efter sportchef Lars "Osten” Bergströms utspel i NSD.

– Uppdraget är att vinna matcher och när vi inte gör det är ingenting säkert, säger han till tidningen.

Mängder av namnkunniga nyförvärv i truppen och bara guld som mål inför säsongen.

Men Luleås start på säsongen har varit misslyckad. Dubbla derbyförluster mot Skellefteå och senast mot Örebro åkte man på en utskåpning med 4-0 och efteråt rasade tränaren Joakim Fagervall.

– Jag tycker att vi är åt helvete för uddlösa för att vinna en match. I den första perioden gör vi så pinsamma misstag. Vi ger bort två mål, sa han bland annat innan han rusade från intervjun.

Och visst är det pressat i stjärnlaget. I en intervju med NSD slår Lars "Osten" Bergström fast att varken spelare eller tränare sitter säkert efter den svaga starten.

”Utvärderar hela tiden”

– Det är viktigt att leva här och nu men samtidigt ha tålamod och jobba med kontinuitet. Inte drabbas av stress och agera därefter. Men vi lever självfallet i en elitverksamhet med en stor kravbild och då ska man vara förberedd på att hantera det. Uppdraget är att vinna matcher och när vi inte gör det är ingenting säkert, säger han och fortsätter:

– Vi utvärderar hela tiden för att sätta en nya bra verksamhet. Det handlar om att göra en bra träning i dag, en bra match i morgon – det är så ett lag kommer på rätt köl igen. Jag personligen har inte gått in och gjort något runt laget – vi har våra formella roller men jag träffar så klart våra tränare dagligen, säger Bergström.

Luleå möter Färjestad i Champions Hockey League-åttondel i morgon.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!