Leksands första seger på bortais

avMarie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

...och Timrå straffade Asplöven

Foto: C MORE
Jubel i Leksand efter straffsegern.

Titta Leksand, det tar sig.

I den senaste matchen kom första poängen på bortais.

Nu kom två nya sköna bortapoäng, när Leksand slog Björklöven efter straffar.

Leksands bortafacit är ingen munter läsning för fansen. Den första poängen på bortais kom först i den senaste matchen mot Västerås.

Men det går framåt. Mot Björklöven kom den första bortasegern, även om det var först efter straffar.

Leksand hade övertaget från start men det var Björklövens Kim Karlsson som gjorde matchens första mål i den tredje perioden. Ett riktigt kämpamål där Karlsson aldrig gav sig framför mål och till slut med hela kroppen tryckte pucken i mål.

"Klart det betyder mycket"

När halva tiden av den tredje perioden hade gått klev Leksands Janos Hari fram. Viktor Amnér stod för en långpass till Hari framför mål, och där gör poängkungen sällan några misstag. Snabbt vände han upp och klippte till, i mål.

Björklöven hade flera lägen att avgöra i slutminuterna men matchen gick till förlängning och därefter till straffar.

Tobias Ericsson satte säkert den första straffen vilken också blev matchens sista mål. Och Leksands första bortaseger var ett faktum.

– Klart att det betyder mycket. Men vi har kämpat på hårt och jag tycker att vi är väl värda de här två poängen, säger Ericsson i C More.

Även tränaren Sjur Robert Nilsen var nöjd med fallet framåt.

– Jag sa att det var ett steg framåt mot Västerås och att vi kanske kunde ta tre i dag. Nu blev det bara två, men kanske kan det bli tre poäng mot Timrå, säger tränaren Sjur Robert Nilsen i C More.

Mattsson matchvinnare för Timrå

Timrås unge forwardstalang Jonathan Dahlén missade förra matchen på grund av sjukdom men hade tillfrisknat inför matchen mot Asplöven och var spelsugen.

17-åringen gav Timrå ledningen i powerplay i den andra perioden.

Försvarsmässigt var det strax därpå inte lika piggt. Colin Long höll sig framme framför mål när Timrå slarvade och kvitterade.

Matchen gick till straffläggning där Timrås Johan Mattsson, som varit en mur hela matchen, höll tätt och John Westin till slut avgjorde.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM