Djurgårdens IF Ishockey

Blåsningen – då vände det för Luleå

Av: 

Erik Karlsson

Emil Larsson

HOCKEY

LULEÅ/STOCKHOLM. Djurgården hade 1-0 mot Luleå och en vunnen tekning i boxplay – då blåste domarna för en reklam-signal.

– Otroligt märkligt, säger Alexander Falk efter matchen.

Djurgården kom till Luleå med en seger i ryggen. Matchen började också bra när Daniel Brodin stänkte in 1-0 i första perioden. Sen blåstes stockholmarna – av en märklig situation.

En bit in i den andra perioden, vid ställningen 1-0, drog gästerna på sig en utvisning. Tekningen efteråt vann man klockrent – men då stannade spelet plötsligt upp. Orsaken var en signal som förkunnade att reklamavbrottet var slut, men spelarna uppfattade det som en avblåsning. Efter nästa tekning – som också genomfördes i Djurgårdens zon – gjorde Luleå 1-1.

– Det var väldigt märkligt. Surt att inte domarna flyttar ut tekningen när det blir sådär. Jag fick en förklaring av domaren att det inte var deras signal, säger backen Alexander Falk efter matchen.

”En avgörande sekvens”

Tränaren Stefan Nyman tyckte också att det var märkligt att inte domarna flyttade ut tekningen.

– Vi hör en signal tydligt, men den kommer tydligen inte från domarna. Jag utgick från att tekningen skulle flyttas ut, istället slutade alltihop att Luleå fick göra mål. Det blir en avgörande sekvens av matchen, mycket märkligt, säger den assisterande tränaren Stefan Nyman efter matchen

Domarduon Marcus Linde och Daniel Winge kommenterar händelsen:

– Så som reglerna ser ut kan vi inte flytta ut tekningen när det inte är vi domarna som blåser. Alla spelare stannade upp och då är vi tvungen att blåsa av. Olyckligt att det ska bli ett mål i situationen efteråt, det är aldrig roligt.

”Det är väldigt olyckligt”

Situationen blev början på vändningen. Inte nog med att Luleå kvitterade till 1-1 i den märkliga situationen. Bara en stund senare gjorde Toni Rajala 2-1. I sista perioden punkterade Luleå matchen till 3-1.

Efter matchen pratade Sportbladet med Luleå Hockeys kommunikationschef Robert Hedlund.

– Det är klart att det är väldigt olyckligt när sådant händer. Vi kommer att se över våra rutiner. Det här har aldrig hänt tidigare någonsin, och vi hoppas inte att det kommer hända igen.

Som om inte förlusten var nog för Djurgården talar mycket för att man kommer få en anmälan till disciplinnämnden på sin poängspruta Patrick Thoresen efter en tackling mot huvudet på Jacob Micflikier i slutminuterna.

– Det är en ful tackling, inget att snacka om, säger Sanny Lindström i C More.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Djurgårdens IF Ishockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Ishockey