Hedman bryter kontraktet med Luleå - klar för Örebro

Av: Erik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: P R B CKSTR M / BILDBYR N

Anton Hedman lämnar Luleå, mitt under pågående säsong. Forwarden har brutit sitt kontrakt med norrbottningarna och är klar för Örebro.

– Det är jättetråkigt att han lämnar, men vi har gemensamt kommit fram till att detta är det bästa för oss båda, säger LHF:s general manager, Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Efter 256 matcher, över två sejourer och fem säsonger, lämnar Anton Hedman Luleå HF. Hedman som under nuvarande säsong stått för sju poäng på 36 matcher lämnar norrbottningarna med omedelbar verkan.

– Vi har gemensamt kommit fram till att det här är den bästa lösningen. Anton har inte fått den speltid han önskat och vår konkurrenssituation är hård då laget börjar bli skade- och sjukdomsfritt, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Örebro ny destination

Vi tio-tiden under torsdagen presenterade Örebro Hockey på sin hemsida att man gjort klart med spelaren. Kontraktet sträcker sig över säsongen 18/19 och Hedman gör debut för sin nya klubb redan i kväll mot Malmö.

– I Anton får vi in en karaktärspelare som alltid ger hundra procent. I det läget som vi befinner oss i just nu känns det väldigt bra att få in en spelare som Anton, säger Örebros sportchef, Niklas Johansson, till klubbens hemsida.

Totalt har Anton Hedman gjort 110 poäng på 378 SHL-matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN