Bäckström avgjorde med sitt 200:e mål

HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström fick uppleva ett av NHL-karriärens mest minnesvärda ögonblick i natt.

Han nådde milstolpen 200 mål – genom att avgöra Washingtons bortamatch mot Columbus med 43 sekunder kvar av tredje perioden. 

– Ja, det var roligt att jag fick fira jubileet på det sättet. Avgörande mål när det är lite tid kvar minns man, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 3-2-segern. 

Att Nicklas Bäckström hör till de allra största i Washington Capitals historia behöver väl ingen egentligen upplysas om, men nu är det verkligen dokumenterat.

Han prickade alltså in NHL-karriärens 200:e mål i nattens bortamatch mot Columbus – och så många avtryck i protokollet är det bara fyra i klubben som gjort tidigare:

Alex Ovetjkin, Mike Gartner, Mike Ridley och Peter Bondra.

Nicklas jubileumsbalja blev dessutom extra oförglömlig.

Ställningen var 2-2 och bara 43 sekunder återstod när han dök upp till höger om hemmakassen och vräkte in den matchavgörande pucken.

– Ja, den satt där den skulle. Det är alltid roligt med sådana milstolpar och 200 är ju fin siffra, men det känns extra bra att det blev så här. Avgörande mål när det är lite tid kvar, det är dem man minns. Det är mycket roligare att göra sådana än att vinna på övertid, säger den svenske hjälten på telefon från Ohio.

Foto: Russell LaBounty / X02835

”Jag minns det första”

De övriga 199 fullträffarna kommer han överhuvudtaget inte ihåg så mycket av, visar det sig.

– He he, nej. Jag minns det första, borta mot Ottawa under min rookie-säsong, för det fick jag just en fråga om. Jag var framför kassen och pucken bara touchade mig. Fast, ah, man kommer ju ihåg vissa speciella mål. Annars tänker jag mest på hur fort tiden gått. Den bara svischar iväg.

”Bäckis” hade också en assist i nattens match – som han överhuvudtaget är nöjd med.

– Det blir alltid tajta matcher mot Columbus och de hade mycket skott ikväll, men jag tycker ändå vi kontrollerade den här tillställningen, säger han.

– Viktigast är att vi vann, det är extremt tajt i vår division och alla verkar kunna slå alla, så varje poäng betyder väldigt mycket.

Även Christian Djoos noterades för en assist – liksom hemmalagets Alex Wennberg.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM