Las Vegas vände och vann mot Washington

HOCKEY

NEW YORK. Viva Las Vegas.

Igen.

De slog även Washington på bortaplan under Super Bowl-söndagen – trots att de låg under i mitten av tredje perioden.

– Vi har kommit tillbaka på slutet i flera matcher senaste tiden och det är ju en bra styrka att ha, säger William ”Wild Bill” Karlsson till Sportbladet efter 4-3-segern.

Ja, som om det inte vore nog med allt annat uppseendeväckande med det mest framgångsrika expansionslaget i den amerikanska idrottshistorien:

Nu har de börjat vinna sina matcher på de mest dramatiska sätt också.

Mot Flames i Calgary i tisdags låg de under med 2-1 när mindre än två minuter återstod men vände och vann med 4-2 – och i söndagsmatinén i DC hände det igen, om än inte under fullt lika spektakulära former.

När Nicklas Bäckström i början av tredje perioden satte 3-2, efter förträffligt förarbete av landsmännen Andre Burakovsky och Christian Djoos – och samtidigt nådde nästan-milstolpen 199 mål i karriären – kändes det som att Capitals hade saker och ting under kontroll.

Men icke.

Karlsson assisterade kvitteringen

Reilly Smith kvitterade i mitten av slutperioden, på assist från William Karlsson, och drygt fem minuter före full tid tryckte Alex Tuch in avgörande 4-3.

– Ja, det var skönt att vända på steken igen. Vi har kommit tillbaka på ett fint sätt flera gånger på slutet och de är onekligen en bra styrka att ha, säger William Karlsson på telefon från nationens huvudstad.

– Men det handlar ju mycket om självförtroende. Vi har gott om det i den här gruppen och vet med oss att vi kan hur det än ser ut.

Med segern med Alex Ovetjkin & co befäster sin ställning som osannolik etta i den västra tabellen – och som tvåa i den sammanlagda, blott en poäng efter Tampa.

Så de är förtjänta av en Super Bowl-fest på lämplig lokal i Washington.

– Ja, vi ska se matchen ihop, hela laget. Det blir en bra söndag, fortsätter ”Wild Bill”.

– Sedan flyger vi vidare till Pittsburgh under måndagen och spelar match där på tisdag. Det kommer vara väldigt speciellt för Marc-Andre Fleury att komma hem igen, för första gången sedan han flyttade. Det är upp till oss andra att spela bra och vinna för honom. 

Foto: DARRYL DYCK / TT / NTB Scanpix
William Karlsson (arkivbild)
NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM