Hjälten: ”Jag älskar Tobbe och det här laget”

avTomas Ros

1 av 3 | Foto: Ulf Palm/TT

LEKSAND. 19 minuter in i första perioden hyllades skadade Tobias Forsberg av en fullsatt Tegera Arena.

Samtliga i arenan stod upp med halsduken över huvudet och klacken bjöd på ett värdigt tifo.

– Det här var en Forsberg-match. Han hade gått i bräschen, säger Forsbergs vän Jon Knuts, som gjorde det avgörande 2–1-målet i förlängningen.

Det var förra onsdagen som Tobias Forsberg skadade nacken i matchen mot Almtuna.

Han for rakt in i sargen med huvudet först och fick bäras ut på en bår innan han transporterades med helikopter till Falu Lasarett.

Därefter har Forsberg opererats på Akademiska sjukhuset i Uppsala och senaste uppdateringen om leksingens hälsa kom dagen före nyårsafton.

– Tobias är på ett bra ställe och får den bästa vård och stöttning han kan få. Skadan är allvarlig och det kommer därför att dröja innan mer information om Tobias hälsa kommer att kunna ges, meddelade agenten Michael Reander via Leksands hemsida.

Hela arenan deltog

För att hedra och hylla Leksandsspelaren med nummer 19 på ryggen valde Leksand Superstars att genomföra en manifestation i matchen mot AIK på fredagskvällen.

I matchminut 19 ställde sig den fullsatta arenan upp och bjöd på ett blå-vitt halsdukshav. Och aktiv sittplats körde en växelramsa med klacken ”Kämpa...Tobbe”.

– Många, inklusive mig, är illa berörda av det som hänt Tobbe. Det känns fruktansvärt tråkigt. Jag ägnar mycket kraft och tanke åt Tobbe och hans familj just nu. Det vet jag att många gör. Funkar det att skicka positiv energi, om man tror på sånt, bådar det gott. Många vill hjälpa till, men vi får respektera familjens önskan om lugn och ro. Vi håller tummarna för Tobbe, säger Superstars ordförande Niklas Niva Sjökvist till DT.

”Tänker på Tobias hela tiden”

AIK tog ledningen via Jens Jakobs i den första perioden. I den tredje perioden kvitterade Thomas Valkvae–Olsen.

I förlängningen avgjorde Jon Knuts som spelat med Tobias Forsberg i många år.

– Jag har spelat med Tobbe i snart tio år – jag älskar honom och det här laget. Vi och publiken är tillsammans med honom hela tiden, sa Knuts till C More efter matchen.

– Vi får lite update om hur det går för honom, men inte mer. Vi låter familjen få sköta om varandra, säger Jon Knuts om vännen.

– Jag tänker på Tobias hela tiden. Vi kom samtidigt till Leksand och har spelat i samma kedja nästan i stort sett jämnt. Han betyder mycket för laget med den inställning som han har. Vi spelar för honom, det gör vi. Blir en extra motivation, säger Knuts.

ARTIKELN HANDLAR OM