Corso het på marknaden

HOCKEY

Fyra elitserieklubbar vill ha honom efter sparken

Trots att han fick sparken i måndags är Daniel Corso är het på spelarmarknaden

Sex klubbar – varav fyra från elitserien – har redan hört av sig till Timrå.

– Jag känner ingen stress, Timrå måste fortfarande betala min lön, säger Corso.

Foto: Daniel Corso.

Daniel Corso fick i måndags veta att han inte längre var önskvärd i Timrå IK. I dag var han ut till Eon Arena för att hämta sina grejer och ta farväl av lagkompisarna.

– Det är tråkigt, jag har känt många av killarna i ett och ett halvt år. Men sånt är hockeylivet.

Är det några hard feelings mellan dig och Timrå?

– Nej, jag har inget dåligt att säga om Timrå och önskar klubben all lycka. Men någonstans fanns det ett problem, jag vet inte om det var mellan mig och tränaren ("Perra" Johnsson) eller någon annan. Och då är det bättre för mig att lämna, än att spela kvar och veta att någon inte gillar mig och att jag inte får den speltid jag ska ha, säger Corso.

"Jag ska hitta ett nytt lag"

Som inte tror att händelsen i lördags är orsaken till att han fick sparken.

– Det måste vara något annat. Jag vet inte om tränaren inte gillade mig. Men jag bryr mig inte. Jag ska hitta ett nytt lag.

Du och "Perra" hade ett gräl tidigare under säsongen när du var knäskadad. Han tyckte du skulle spela, medan du sa att du fortfarande var skadad. Kan det ha spelat in?

– Kanske. Jag sa att det gjorde för ont, jag kunde knappt gå. Jag skiter väl i vad någon läkare säger eller om "Perra" tycker att jag skulle spela. Om han blev arg på mig för det så får det väl vara det.

I förarsätet

Är det viktigt för dig att hitta ett nytt lag snabbt?

– Nej jag känner ingen stress över det. Jag är i förarsätet och kan ta all tid jag behöver. Timrå måste fortfarande betala min lön och jag måste godkänna klubben jag ska gå till. Jag ska åka hem över jul och fundera.

– ”Linkan” (Stefan Lindqvist, sportchef) har varit en gentleman och jag vill inte bli ”the bad guy” och säga nej bara för att. Hittar jag inget lag kan jag stanna hemma och Timrå måste fortfarande betala mig. Men det är sista utvägen. Jag ska välja det bästa stället för Daniel Corso och inte för Timrå.

Alternativ saknas inte. Lagen står redan på kö för den frispråkige kanadensaren. Sex klubbar - fyra från Sverige, en från Ryssland och en från Schweiz - har redan hört av sig till Timrå.

Gillar elitserien

– Jag pratade med "Linkan" och han sa att det är många agenter som ringer och det är bra för både för mig och Timrå.

Är Sverige ett alternativ?

– Ja, jag trivs och gillar ligan. Pengarna är nästan lika bra som i Schweiz.

Hur skulle det vara att spela mot Timrå?

– Jag vet i alla fall att ”Linkan” inte vill se mig mer, haha. Han sa att något dålig kanske händer Timrå om jag spelar kvar i Sverige.

– Men han kommer inte att säga nej till något elitserielag om det är ett bra alternativ för mig. Jag litar på honom.

När åker du hem?

– På söndag. Resan hem var planerad sedan länge i och med att det är landslagsuppehåll. Nu blir enda skillnaden att jag måste fixa resan till flygplatsen själv, säger Corso och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK