Timrå saknar sju spelare i kväll

HOCKEY

Senaste nytt inför kvällens matcher

Många elitserielag längtar efter juluppehållet.

För just nu är det mycket skador, sjukdomar och andra småskavanker.

Värst är det för Timrå – sju spelare saknas mot Brynäs.

Här är läget i DITT lag inför kvällens omgång.

✓ Frölunda-Modo

Frölundacentern Andreas Karlsson blir borta året ut. Riku Hahl, Carl Klingberg, Linus Fagemo och Robin Lindqvist har alla haft småskavanker tidigare i veckan.

– Lindqvist och Fagemo kan spela. Däremot är det 50-50 för Riku och Klingberg. De ska testa på matchvärmningen. Vi hoppas de ska kunna vara med, säger Stephan Lundh, Frölundas assisterande tränare.

I mål väljer Lundh och ”Lill-Kenta” Johansson att ge Joakim Lundström nytt förtroende.

Sedan tidigare saknas Joel Lundqvist och Christian Bäckman.

Modos Kristian Forsberg och Ole-Kristian Tollefsen är skadade och Byron Ritchie är avstängd.

✓ Luleå–AIK

Luleås Niklas Olausson har ryggproblem och Joonas Vihko har varit krasslig, men de kan mest troligt spela i kväll.

– Vihko har åkt lite på förmiddagen och tror sig kunna spela. Även Olausson tror på spel. Men det är fortfarande frågetecken kring dem. Vi får se hur det blir i kväll, säger Luleås assisterande tränare Roger Åkerström.

Pierre Johnsson är spelklar efter en lång tids skadefrånvaro.

Cam Abbott är skadad.

David Rautio ersätter Anders Nilsson i mål.

AIK:s saknar den långtidsskadade duon Christopher Heino-Lindberg (ljumskproblem) och Josh MacNevin (brutit benet). Patrik Nemeth och Fredrik Svensson kommer inte heller till spel. Dick Tärnström har ryggproblem men spelar ändå i kväll.

– Det känns bättre, jag spelar, säger backveteranen till Sportbladet.

Tar du smärtstillande?

– Nä, det ska nog gå bra ändå.

David Engblom är också tillbaka i truppen.

✓ Skellefteå-Södertälje

Ivan Majesky är tillbaka i Skellefteås lag. Det har även funnits frågetecken kring Erik Forssell och Yared Hagos medverkan. Forssell fanns med på dagens värmning, men det gjorde inte Hagos.

– Vi kommer att kalla alla spelare som var på värmningen så får vi se om vi får ihop 22 spelare, säger Anders Forsberg till Norrans hockeyblogg.

Johan Forsberg är långtidsskadad.

SSK:sMarkus Seikola är ännu inte redo för spel efter sin hjärnskakning. Martin Chabada saknas också. Därför kommer Tim Heed att finnas med. Heed spelade med allsvenska Växjö i gårkväll.

✓ Linköping–Djurgården

Hemmalaget har fortsatta skadeproblem. Andras Jämtin är långtidsskadad och Robin Persson kommer inte till spel. Andreas Pihl och Mikael Håkansson, som utgick senast, är osäkra kort. Däremot är Jari Tolsa och Erik Andersson friskförklarade.

– Ur ett medicinskt perspektiv kan de spela, sedan är det upp till tränarna att bestämma om de ska göra det eller inte, säger lagets läkare Iannis Magounakis.

Djurgården saknar två viktiga kuggar. Nils Ekman är avstängd och Mathias Tjärnqvist är skadad. Dessutom är det osäkert i fall Marcus Nilson, som har varit sjuk, kan spela mot LHC.

✓ Färjestad–HV71

I Färjestads saknas Alexander Salak, Rickard Wallin, Jonas Frögren och Anton Grundel. Jonas Junland, som missade förra matchen, och Mikael Johansson, som fick en lårkaka mot AIK, testas på matchvärmningen.

HV/1 saknar Jukka Voutilainen, Lance Ward, Johan Björk och Fredrik Bremberg.

✓ Brynäs–Timrå

Magnus Kahnberg är den ende som saknas i Brynäs. Thomas Greiss står i mål.

Timrås skadelista är desto längre. Sedan tidigare saknas Magnus Åkerlund, Gabriel Karlsson, Mikko Jokela, Elias Granath, Fredrik Hynning och Fredrik Sonntag. Efter matchen mot Skellefteå i tisdags får tränaren Perra Johnsson även klara sig utan Anton Axelsson som skadade knäet.

Daniel Corso har sparkats från klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM