Hockey

”Det var en reflex”

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

Spelaren talar ut om attacken på domaren

Jeff Jakobs sparkas av Mjölby Hockey efter att ha attackerat domaren Morgan Claesson i division 1-matchen mot Tranås.

Enligt Claesson tacklade Jakobs ner honom i sen och fortsatte sedan att försöka ”putta och knuffa” honom men Jakobs själv säger att domaren överdriver.

– Jag tittade ner i backen och såg att någon kom emot mig. Rent reflexmässigt satte jag upp armarna och då var det tyvärr domaren, säger Jakobs till corren.se.

Domaren Morgan Claesson var chockad efter händelsen och sade att vittnet beskrev det som ”det värsta de sett”. En rejäl överdrift tycker Jeff Jakobs.

– Det får väl tro vad de vill, men det var en ren olyckshändelse det som hände med domaren, säger Jakobs till corren.se.

”Jag tittade ned i backen”

Mjölbyspelaren fick i dag sparken av sin klubb efter incidenten. Men hans egen version skiljer sig från klubbens och domarens.

– Det är ju inte så att jag åkt in och kört över domaren rakt upp och ner som man lätt kan tro av det som skrivits. Jag åkte på en utvisning, och det var det inget att säga om. På väg från situationen tittade jag ned i backen, eftersom jag var missnöjd med mig själv, och såg sedan i ögonvrån att någon kom emot mig. Rent reflexmässigt satte jag upp armarna och då var det tyvärr domaren som kom. Sedan försökte jag bara komma därifrån, men då kom det Tranåsspelare och gav sig på mig.

”Klubben som får lida”

Jakobs kritiserar istället Mjölby för att de valt att bryta kontraktet med honom. Ett beslut som backen tror kommer kosta klubben mer än honom själv.

– Det tycker jag är lite dåligt faktiskt, men de får skylla sig själva, i slutändan tror jag att det är Mjölby som får lida för det här.

– Jag var inne och bad om ursäkt direkt efter matchen och tog i hand med domaren. Det var en ren olyckshändelse och absolut inte meningen.

Jakobs riskerar även en längre avstängning från ishockeyn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!