”Känslan var obeskrivlig”

avBjörn Forsgren

HOCKEY

Dif-debutanterna sänkte Luleå: ”Lite sjukt faktiskt”

Fem raka förluster.

Då slängde Djurgården in ett par juniorer – och bröt trenden.

– Känslan var obeskrivlig. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, säger Marcus Sörensen, 18, efter mål redan i andra bytet av sin elitseriedebut.

Foto: Foto: SCANPIX
Debutant och målskytt Marcus Sörensen har gjort 1–0 mot Luleå på Hovet. Målgesten han bjuder på vill nog alla Dif-fans se fler gånger i vinter.

Djurgården kom till gårdagens match med fem raka förluster. Ett trendbrott behövdes.

Till gårdagens match mot serietvåan Luleå saknades avstängde Nils Ekman, skadade Mathias Tjärnqvist och sjuke Marcus Nilson. Då fick två debutanter äntra isen på Hovet.

– Det är svårt att beskriva, det var lite sjukt faktiskt. Jag fick beskedet i morse att man skulle in och lira med Ottosson och Ölvestad, då blev man lite nervös. Det var häftigt, säger 17-årige Mika Zibanejad.

Zibanejad blev överraskande uttagen i den JVM-trupp Roger Rönnberg nyligen presenterade och fick i gårdagens elitseriematch ta Marcus Nilsons plats i både förstakedjan och i powerplay.

”Drömt om detta”

Den andre debutanten, Marcus Sörensen, fick nöja sig med en plats i fjärdekedjan – och tackade med att göra mål redan i sitt andra byte. Christian Ekman kastade in en puck på mål som Sörensen styrde via Luleåbacken Janne Niinimaa och in i mål.

– Känslan var obeskrivlig. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, säger han.

– Det är många gånger man har drömt om det ögonblicket. Jag var riktigt lycklig.

Sörensen och Zibanejad kommer från Djurgårdens J20-lag där man stoltserar med 15 raka segrar. Just vinnarmentaliteten var kanske något som behövdes även i A-laget.

Tillbaka till skolan

Men det blir snabbt tillbaka till verkligheten. Redan på onsdagsmorgonen väntade träning med hockeygymnasiet.

– Ja, det är väl klockan åtta vi ska vara klara för jogg. Det blir tufft, men man får suga på karamellen i kväll och sen är det bara att kliva upp i morgon och köra vidare, säger Zibanejad.

Hur går det att ladda om för hockeygym nu?

– Det har jag inga kommentarer till, haha.

Hur nöjd är du med din debut?

– En djurgårdare är aldrig nöjd, bara stolt. Så jag får väl säga stolt då ...

ARTIKELN HANDLAR OM