Bäckström skrev nytt superkontrakt

HOCKEY

Stannar i tio år – får halv miljard: ”Det är vädligt mycket pengar...”

Foto: DRÖMLÖN Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin (t v) jublar efter ett av många mål tillsammans i vinter. I dag kommer Capitals att gå ut med att de signat upp svensken för en lång framtid.

NEW YORK. Han vet vad han ska göra de närmaste tio åren.

Och han vet tillika att han aldrig mer behöver bekymra sig om sin ekonomi.

Så det är en nöjd Nicklas Bäckström som i dag kommer hem till Gävle.

– Framförallt känns det bra att veta att jag blir kvar i Washington så länge. Jag ville ha den tryggheten, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter att ha signerat sitt drömkontrakt.

Ja, i går morse satte Nicklas Bäckström alltså sin namnteckning på ett nytt kontrakt med Washington Capitals.

Det löper över tio långa år och inbringar sammanlagt 520 miljoner kronor.

Kort sagt:

Han får en årslön på 52 miljoner.

– Jag är framförallt nöjd med längden på kontraktet. Nu vet jag att jag kommer att

vara i Washington för lång tid framöver och det känns väldigt bra, säger den 22-årige gästriken när vi talar med honom efter förmiddagens omhuldade presskonferens i Washington.

Du ville ha den tryggheten?

– Exakt, jag behöver inte fundera på det alls. Jag vill ju vara just här också. Jag trivs väldigt bra i Washington. Det har, som du märkt själv, blivit en riktig hockeystad. Och Capitals är ett väldigt roligt lag att spela för. Vi har alla förutsättningar att nå framgångar, att vinna titeln, och det är ju också viktigt. Man vill spela med ett lag som kan vinna.

Pengarna då, går det att greppa såna summor?

– Nej, det känns lite overkligt. Det är väldigt mycket pengar, men det råkar vara så i det här jobbet. Jag känner likadant med lönen, det är skönt att ha tryggheten och inte behöva tänka på den ekonomiska biten mer.

Annars? Ni var favoriter men blev helt otippat utslagna av Montreal i första omgången. Har besvikelsen släppt?

– Ja, lite. Jag blir fortfarande irriterad emellanåt, men man kan inte gå och gräma sig. Det är bara att ladda för att försöka ta revansch nästa år i stället.

Har du analyserat vad det var som gick fel?

– Vi kanske inte kom upp i normal standard och vi kanske slappnade av för mycket vid 3–1-ledning i serien. Vi skulle ha stängt igen den då. Men Montreal var bra också. Framförallt Halak, målisen.

Det har ju visat sig sedan också. De slog ut även Pittsburgh och är nu i konferensfinal. Det händer grejor...

När åker du hem till Sverige?

– I dag, faktiskt (läs: i går). Jag har mamma och pappa och brorsan här och vi flyger hem till Sverige ihop. Det ska bli väldigt roligt att komma hem.

Vad ser du mest fram emot under semestern?

– Framförallt att få fira det här kontraktet med mina kompisar hemma i Gävle. Och så ska det bli kul att se mitt nya hus.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL