Tre Kronors passning till fotbollslandslaget

1 av 2
HOCKEY

Det svenska fotbollslandslaget har de senaste dagarna kritiserat media.

När Tre Kronors World Cup-trupp skulle presenteras skickade generalsekreterare Tommy Boustedt en passning till fotbollen.

– Jag tycker inte att media är ett problem, snarare tvärtom, säger han.

Fotbollslandslaget samlades i veckan för uppladdningen inför EM. Inför mästerskapet kritiserade Erkan Zengin den svenska mediakåren.

– Jag vill bara säga att det här är första gången jag ser ett land där media trycker ner spelarna. Jag har känt så. I andra länder höjer man landslagsspelarna och det är bara i Sverige man trycker ner spelarna, sa Zengin och fortsatte:

– Det står massa skit bara. Inför EM borde media vara med spelarna och höja dem. Det tycker jag i alla fall jag.

Även Mikael Lustig och Andreas Isaksson uttryckte frustration mot media.

När Tre Kronors skulle presentera truppen till World Cup inledde generalsekreterare Tommy Boustedt med att skicka en passning till fotbollslandslaget.

– Jag har läst debatten de senaste dagarna om att media är ett problem. Jag tycker inte det, snarare tvärtom tycker jag att det är en är en tillgång, sa han.

”Kan skita i det”

Boustedt utvecklade sedan sitt resonemang för Sportbladet.

– Jag kan inte se det där motsattsförhållandet. Jag tycker inte att det finns mellan oss och journalister. När vi ska ha stryk får vi stryk. När vi ska ha beröm får vi beröm, säger han och fortsätter:

– Man behöver heller inte vara så jävla mycket ”Prinsessan på ärten” och ta åt sig av allt. Om jag tycker att folk har fel så kan jag skita i det och gå vidare.

Vad säger du om Zengings resonemang?

– Själv uppskattar jag när ni har konstruktiv kritik eftersom man lär sig av det. Om ni skriver gott hela tiden så kommer ju jag luta mig tillbaka och sitta och sova i soffan. Jag tycker att det var bra även när tränaren sa vad jag kunde bli bättre på. Det gör att man är på tå, säger Boustedt som har kontakt med Svenska fotbollförbundet veckovis.

– Sådana här frågor diskuteras väldigt mycket. Vi lär av varandra och det tror jag är ett framgångsrecept.

ARTIKELN HANDLAR OM