Herrlaget jublar – efter damernas SM-guld

Foto: Stefan ”Skuggan” Nilsson.
HOCKEY

Luleå Hockey tog sitt första SM-guld någonsin.

Något som stärker herrlaget, som är mitt uppe i en kvartsfinalserie.

– Jag är helt övertygad att det ger oss en extra kick i slutspelet, säger Stefan Nilsson, Luleås herrlags assisterande tränare.

Luleå Hockey vann den tredje, och helt avgörande, finalen mot Linköping med 4-1 och tog ett historiskt första SM-guld.

Stefan ”Skuggan” Nilsson spelade i Luleå i nästan 20 år och är nu assisterande tränare för Luleås herrlag. Han är glad och imponerad över damernas succé.

– Ett stort grattis till ledarstab och till hela laget. Det är jätteimponerande. På det sättet de genomfört säsongen som etta i serie, och att de går hela vägen och tar guldet. Det är otroligt starkt gjort, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson.

– Som Luleåbo och delaktig i Luleå Hockey är man otroligt stolt och glad.

"Motiverar oss ytterligare"

Guldet bärgades framför 4179 personer. En rekordstor publiksiffra – som bevisar intresset i Luleå.

– I Luleå som stad så kommer guldet tillföra det där lilla extra på något sätt. Publiksiffran visar just det också, vilket engagemang det finns för hockey och damhockey, säger Stefan Nilsson.

Luleås herrlag är mitt uppe i en rafflande kvartsfinalserie mot Färjestad (1–1 efter två matcher). Stefan Nilsson tvekar inte på att damlagets framgång kommer ge herrlaget energi.

– Jag är helt övertygad om att vi går stärkta ur det. Det ger oss en extra kick och motiverar oss ytterligare att ta oss hela vägen till guld.

ARTIKELN HANDLAR OM