Giftermålet bakom hans succésäsong

1 av 3
HOCKEY

Personbästa i gymmet, giftermål och ett sent SHL-genombrott. Alexander Bergström leder poängligan – och hyllar alla andra än sig själv.

– Det är svårt att göra saker på egen hand i den här ligan, säger Karlskronas 30-årige poängkung.

Efter två raka förluster vann Karlskrona med 4–2 hemma mot Brynäs och passerade just Brynäs för att parkera på en tredjeplats i tabellen.

30-årige forwarden Alexander Bergström gjorde två assist och har gjort tolv poäng (4+8) den här säsongen. Med det leder han hela SHL:s poängliga.

– Det var som fan, säger han till Sportbladet.

Det visste du inte?

– Nej, alltså, jag visste inte hur det har gått i de andra matcherna. Men jag visste att jag låg topp tio, säger han.

Vad säger du då?

– Det är ett kvitto på att vår kedja har börjat säsongen bra. Vi försöker jobba oss till många målchanser, vi gör rätt saker. Det här speglar det, säger han.

Upp i topp

Men det är du som leder poängligan.

– Ja, men… Det är ett tråkigt svar, men jag tycker att det speglar av sig i att jag får spela i en väldigt bra kedja. Vi sätter varandra i bra situationer. Sen är det kanske jag som har varit etta, tvåa eller trea på pucken fler gånger än de andra, men det brukar jämna ut sig, säger han.

Joel Kellman, som gjorde 1–0 mot Brynäs, och Emil Lundberg är kedjekamraterna som Bergström hyllar.

Han fortsätter:

– Det har känts bra för egen del, men det är svårt att göra saker på egen hand i den här ligan. Jag gillar verkligen att spela i den här kedjan.

Träning gett resultat

30-åringen är en late bloomer som i år gör sin andra säsong i SHL. Han känner att han hela tiden utvecklas.

– Jag har inte bytt koncept, jag har hela tiden börjat varje försäsong där jag slutade den förra. Har jag fyra försäsonger i rad med rätt träning för min kropp så ger det effekt. I gymmet – snabbhet och styrkelyft – har jag slagit personbästa varje år, säger han.

Bergström gifte sig i somras.

Kan det också vara en bidragande orsak till succén?

– Det är så klart underbart. Men jag har varit ihop med samma tjej i många år, hon har alltid funnits där och hjälpt mig, så i sånt fall är det en långsiktig succé, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM